Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Vozač ubojica bio je psihički bolesnik

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jučerašnju tešku prometnu nesreću u Gorskom kotaru u kojoj su poginule četiri osobe, po dosadašnjim rezultatima očevida, izazvao je pretjecanjem vozač "renaulta thalie".

Kako neslužbeno doznajemo, Marin Butković (60) je liječeni psihički bolesnik koji se u psihijatrijskoj bolnici Vrapče liječio se od alkoholizma.

Pročitajte i ovo Spašavanje posjetitelja iz žičare u Turskoj Ozlijeđeno deset osoba VIDEO Strašna nesreća na žičari u Turskoj: Jedna osoba poginula, još traje evakuacija zaglavljenih u kabinama Dvojica muškaraca poginula u slijetanju quadom u rijeku Bednju - 3 Tragedija Varaždinske Toplice nakon pogibije bratića zavijene u crno: "Alen je iza sebe ostavio zaručnicu, a Goran je živio s majkom"

60-godišnji Marin Butković vozeći "renault thaliu" sisačkih oznaka, pretjecao je na oko 200 metara od tunela Sopač na poluautocesti Rijeka-Zagreb dva automobila preko pune crte i u 18,45 sati izravno udario u kombi zagrebačkih oznaka koji je dolazio iz suprotnog smjera.

Kombi je izletio s kolnika, a "thalia" se zarotirala, te je u nju
bočno udarila nailazeća "renault laguna" riječkih oznaka. "Thalia" i "laguna" u sudaru su se zapalile, a od njihovih dijelova oštećeni su još jedno teretno i jedno osobno vozilo.

Na mjestu su preminuli Butković, vozač "renault lagune" Zlatko Lukiški iz Svete Nedjelje i njegov šestomjesečni sin Bartol. Oko dva sata nakon nesreće u riječkom KBC-u od ozljeda je preminuo i vozač kombija Anto Knežević iz Zagreba.

Teško je ozlijeđena suvozačica iz "lagune", majka i supruga poginulih iz tog automobila, te jedan putnik iz kombija, ali su izvan životne opasnosti i nalaze se u riječkom KBC-u. Još dva putnika iz kombija lakše su ozlijeđena.

Na mjesto nesreće izašli su, uz policajce i vatrogasce, istražni sudac Županijskog suda u Rijeci Duško Tišma i načelnik Odjela za sigurnost cestovnog prometa PU PG Robert Mišan.

Promet ovim dijelom poluautoceste bio je zatvoren do 00,15 sati te je tekao zaobilazno. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene