Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Jučerašnju tešku prometnu nesreću u Gorskom kotaru u kojoj su poginule četiri osobe, po dosadašnjim rezultatima očevida, izazvao je pretjecanjem vozač "renaulta thalie".


Kako neslužbeno doznajemo, Marin Butković (60) je liječeni psihički bolesnik koji se u psihijatrijskoj bolnici Vrapče liječio se od alkoholizma.

Vezani članci Potres u Indoneziji U potresu na Javi poginulo šest ljudi, jedna osoba teško ozlijeđena. Nekoliko sela evakuirano Policijski očevid (Foto: Dusko Marusic/PIXSELL) DORH objavio detalje teške nesreće u tunelu "Sveti Ilija": Snimka nadzorne kamere predana policiji

60-godišnji Marin Butković vozeći "renault thaliu" sisačkih oznaka, pretjecao je na oko 200 metara od tunela Sopač na poluautocesti Rijeka-Zagreb dva automobila preko pune crte i u 18,45 sati izravno udario u kombi zagrebačkih oznaka koji je dolazio iz suprotnog smjera.

Kombi je izletio s kolnika, a "thalia" se zarotirala, te je u nju
bočno udarila nailazeća "renault laguna" riječkih oznaka. "Thalia" i "laguna" u sudaru su se zapalile, a od njihovih dijelova oštećeni su još jedno teretno i jedno osobno vozilo.

Na mjestu su preminuli Butković, vozač "renault lagune" Zlatko Lukiški iz Svete Nedjelje i njegov šestomjesečni sin Bartol. Oko dva sata nakon nesreće u riječkom KBC-u od ozljeda je preminuo i vozač kombija Anto Knežević iz Zagreba.

Teško je ozlijeđena suvozačica iz "lagune", majka i supruga poginulih iz tog automobila, te jedan putnik iz kombija, ali su izvan životne opasnosti i nalaze se u riječkom KBC-u. Još dva putnika iz kombija lakše su ozlijeđena.

Na mjesto nesreće izašli su, uz policajce i vatrogasce, istražni sudac Županijskog suda u Rijeci Duško Tišma i načelnik Odjela za sigurnost cestovnog prometa PU PG Robert Mišan.

Promet ovim dijelom poluautoceste bio je zatvoren do 00,15 sati te je tekao zaobilazno.