Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Visoki kazneni sud

Mladić spolno zlostavljao dijete: Ipak ide u zatvor

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Zlostavljaču djeteta Visoki kazneni sud je preinačio kaznu u bezuvjetni zatvor.

Visoki kazneni sud usvojio je žalbu tužiteljstva protiv prvostupanjske presude varaždinskog Županijskog suda i preinačio 24-godišnjem spolnom zlostavljaču djeteta djelomično uvjetnu kaznu u bezuvjetnu zatvorsku kaznu, bez primjene djelomične uvjetne osude.

Kako je izvijestilo Državno odvjetništvo (DORH), 24-godišnjak je ranije nepravomoćno osuđen zbog teškog kaznenog djela spolnog zlostavljanja i iskorištavanja djeteta i kaznenog djela omogućavanja izvanbračnog života s djetetom.

Pročitajte i ovo Prisegnuo Ivana Turudić - 3 Novi glavni državni odvjetnik Turudić položio prisegu: "Dat ću sve svoje ljudske, moralne i stručne kapacitete da dužnost obavljam časno i pošteno"

Proglašen je krivim zbog nedjela počinjenih na štetu tada 13-godišnjeg djeteta u mjestu u Međimurskoj županiji i osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora od dvije godine i osam mjeseci, od čega jednu godinu i četiri mjeseca bezuvjetno, a jednu godinu i četiri mjeseca uvjetno s rokom kušnje od tri godine.

Tužiteljstvo je priopćilo kako je drugostupanjski sud prihvatio argumente Županijskog državnog odvjetništva u Varaždinu i utvrdio da je varaždinski Županijski sud neosnovano izrekao optuženiku djelomičnu uvjetnu osudu, što je preblaga kazna s obzirom na utvrđene otegotne okolnosti.

Pročitajte i ovo Ivan Anušić na potpisivanju ugovora oko Black Hawka - 2 nesuglasice oko imenovanja Anušić o sastanku s Milanovićem: "Ovo je zadnji put da ponavljam..."

Stoga je Visoki kazneni sud preinačio presudu i 24-godišnjaka osudio na kaznu zatvora u trajanju od dvije godine i osam mjeseci, bez primjene djelomične uvjetne osude.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene