Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tigar i Tigar 2

VIDEO Razbijena skupina narkodilera: Pogledajte kako izgleda laboratorij u kojem su proizvodili drogu

Ilegalni laboratorij marihuane
Ilegalni laboratorij marihuane PU požeško-slavonska
Aktualno Galerija Stabljike marihuane Stabljike marihuane Foto: PU požeško-slavonska PU požeško-slavonska PU požeško-slavonska Foto: PU požeško-slavonska Ilegalni laboratorij marihuane Ilegalni laboratorij marihuane Foto: PU požeško-slavonska Ilegalni laboratorij marihuane Ilegalni laboratorij marihuane Foto: PU požeško-slavonska +1 Ilegalni laboratorij marihuane Galerija 1/6 >>
Razbijena je organizirana kriminalna skupina koja se bavila proizvodnjom i prodajom droge na području Požege. Policija je u kući jednog od osumnjičenih pronašla ilegalni laboratorij i opremu za uzgoj i proizvodnju marihuane te 236 stabljika cannabis marihuane visine od 60 do 120 cm.

Policijski službenici PU požeško-slavonske u suradnji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta dovršili višemjesečno kriminalističko istraživanje kodnog naziva "Tigar" i "Tigar 2" nad četiri hrvatska državljanina i četiri državljanina Republike Srbije (godišta 1980., 1966., 1965., 1951., 1965., 1982., 1980., 1985.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela zločinačkog udruženja, neovlaštene proizvodnje i prometa drogama te izbjegavanja carinskog nadzora.

U izvještaju se navodi da je prvoosumnjičeni u razdoblju od studenoga 2021. do svibnja 2022. na širem području Požege i drugim mjestima u RH i Srbiji okupio i povezao u zajedničko djelovanje ostale osumnjičenike s ciljem zajedničkog uzgoja i proizvodnje veće količine marihuane na širem području Požege te njene daljnje prodaje.

Osumnjičena osmorka tereti se da je u kući na području Kutjeva u vlasništvu supruge jednog od osumnjičenih instalirala ilegalni laboratorij za uzgoj i proizvodnju marihuane. Nabavili su opremu, sve potrebne preparate te osigurali tajnu lokaciju i nesmetani trajni boravak jednog od osumnjičenih u navedenoj kući, kojeg su redovito opskrbljivali svim potrebnim životnim potrepštinama kao i opremom potrebnom za uzgoj biljki.

U podvozju osobnog automobila jednog od osumnjičenih napravili su dodatni prostor za skrivanje veće količine droge koju su na taj način prevozili do kupaca, koje su nalazili na području Požege i Pleternice.

U kući na području Kutjeva osumnjičeni su uzgojili ukupno 236 stabljika cannabis marihuane visine od 60 do 120 cm te su svi uhićeni prilikom jednog od susreta.

Pročitajte i ovo Jezero Mead NIJE PRVI PUT Sestre pronašle ljudske ostatke: Suša spustila razinu jezera, otkrivaju se mračne tajne

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna našli ih na snimkama Uhićenja u vrhu splitske policije: Razotkrili ih tajno snimani razgovori Josipe Rimac

Osim marihuane, osmorka se bavila i ilegalnim prijevozom i prodajom duhana iz BiH u Republiku Hrvatsku. U preinačenom prostoru navedenog automobila pretragom je pronađeno 490 grama duhana i 3000 komada ručno rađenih cigareta.

USKOK je, na temelju kaznene prijave PU požeško-slavonske, donio rješenje o provođenju istrage protiv osmorice okrivljenika zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela zločinačkog udruženja, neovlaštene proizvodnje i prometa drogama u sastavu zločinačkog udruženja te izbjegavanja carinskog nadzora. Sucu Županijskog suda u Osijeku USKOK je predložio određivanje istražnog zatvora protiv sedmorice okrivljenika.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene