Obavijesti Video Pretražite Navigacija
našli ih na snimkama

Uhićenja u vrhu splitske policije: Razotkrili ih tajno snimani razgovori Josipe Rimac

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dva načelnika uhićena su u srijedu rano ujutro, a otkrili su ih tajno snimani razgovori Josipe Rimac u sklopu afere Vjetroelektrane. Tom prigodom su naišli i na njezin razgovor s jednim od njih, u kojem joj je on navodno obećao javljati detalje iz istrage koja se vodila protiv nje.

Načelnik Policijske postaje Omiš i inspektor i nekadašnji načelnik Odjela gospodarskog kriminaliteta PU splitsko-dalmatinske uhićeni su u srijedu ujutro u svojim domovima. Uhitili su ih djelatnici splitske Službe za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, prema nalogu zagrebačkog USKOK-a, koji protiv dvojca provodi istragu.

Tereti ih se za zlouporabu položaja i ovlasti te su obojica od veljače suspendirani sa svojih položaja u policiji.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna u osijeku Zapošljavanje "preko veze": Određen istražni zatvor za četvero uhićenih u Agenciji za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima

Pročitajte i ovo Pretres kuće Zlatka Pinjuha za što ga se tereti VIDEO Uhićeni kontroverzni načelnik Čeminca i njegovi sinovi: Zlatko Pinjuh u marici odveden na ispitivanje

Kako navodi Slobodna Dalmacija, dvojac su razotkrili tajno snimani razgovori Josipe Rimac, bivše kninske gradonačelnice i državne tajnice, u sklopu afere Vjetroelektrane. Nakon što je splitskom policajcu izuzet mobitel kako bi se dodatno detaljno istražila njihova povezanost, pronađena je prepiska iz ožujka 2020. godine u kojoj policajac kolegi iz Omiša šalje fotografiju dopisa postaje kojoj ovaj zapovijeda.

Intenzivnijom istragom otkriveni su i drugi slučajevi zlouporabe položaja i ovlasti, a što se sve dvojcu stavlja na teret, bit će poznato nakon službene objave USKOK-a.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene