Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rekordne zapljene

Carina bogatija za novu, naprednu opremu: "Ovaj uređaj ima sondu koja ulazi unutar vozila..."

S novom opremom na teren u nadzor od danas izlaze pripadnici mobilne jedinice Carine. Prelazak granice time će biti brži.

I na vanjskoj granici, ali i na cestama možemo očekivati Carinu s novom opremom, izvijestio je reporter Dnevnika Nove TV Domagoj Mikić. "Prošle godine su izdali više od 12.700 prekršajnih naloga. Svakog sata izdan je jedan", istaknuo je Mikić.

Mario Kolar iz Sektora za mobilne jedinice pojasnio je da se radi o najmodernijem uređaju, koji ima sondu koja ulazi unutar vozila. "Na zaslonu se može pregledavati o čemu se radi, najčešće na mjestu gdje se krijumčare stvari", kazao je Kolar i dodao da se s takvom opremom puno efikasnije radi.

Domagoj Mikić i Mario Kolar iz Sektora za mobilne jedinice Carine Mario Demirović, ravnatelj Carinske uprave (Foto: DNEVNIK.hr)

Istaknuo je da je samo jedna stvar kreativnija od krijumčara, a to su carinski službenici. "Ne postoji dio vozila u kojem nismo nešto pronašli - krov, gume, hauba, dijelovi motora...", naveo je Kolar. Istaknuo je da im je prioritet zaštita sigurnosti, a s novom opremom će prelazak granice biti brži.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna U JAVNOJ RASPRAVI Uskoro novi zakon: DORH, carina, Porezna i policija će vidjeti sve bankovne račune građana i tvrtki?

U ponedjeljak su carinici na Bregani imali veliku zapljenu. "Imali smo zaplijenu od devet tona duhana. Radi se o standardno velikoj zapljeni", rekao je ravnatelj Carinske uprave Mario Demirović u Dnevniku Nove TV. Napominje da nova oprema ide na "sve ulazne točke u Republici Hrvatskoj". To uključuje, dodaje Demirović, pomorske luke kao i mobilne jedinice.

Pročitajte i ovo Dnevnik Nove TV u nadzoru s Carinskom upravom - 1 Razna opravdanja Uz ribare, na more kreće i jedinica carine: "Kazne mogu biti do 60.000 kuna. More je naše najveće bogatstvo, cijenite ga"

U prvih tri mjeseca ove godine zaplijenili su 60 kilograma kokaina, a prošle godine 600 kilograma. "U sljedećem dvogodišnjem periodu planiramo nabaviti opremu vrijednosti preko 2.5 milijuna eura", najavio je Demirović. 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 



 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene