Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NIJE PRVI PUT

Sestre pronašle ljudske ostatke: Suša spustila razinu jezera, otkrivaju se mračne tajne

Jezero Mead
Jezero Mead PATRICK T. FALLON / AFP
Aktualno Galerija Jezero Mead Jezero Mead Foto: MARIO TAMA / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP Jezero Mead Jezero Mead Foto: MARIO TAMA / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / GETTY IMAGES VIA AFP Jezero Mead Jezero Mead Foto: PATRICK T. FALLON / AFP Jezero Mead Jezero Mead Foto: MARIO TAMA / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / GETTY IMAGES VIA AFP +0 Jezero Mead Galerija 1/5 >>
Povijesna suša koja zahvaća veći dio zapadnih Sjedinjenih Država potvrdila je neke stare sumnje, pa tako jezero Mead kod Las Vegasa otkriva svoje mračne tajne.

Bačva s ostacima ljudskog tijela otkrivena je početkom svibnja na obali jezera Mead u okolici Las Vegasa nakon što se zbog suše znatno povuklo i smanjilo. Lokalna policija odmah je najavila kako očekuje da će pronaći još tijela i bili su u pravu. Naime, tijekom prošloga vikenda u tom golemom rezervoaru, u kojem su razine vode rekordno niske, pronađeno je još ljudskih ostataka.

Razina vode u jezeru počela je opadati 2000. godine, a situacija postaje sve gora s učestalijim sušama i klimatskim promjenama i potvrđuju se neke stare sumnje. "Jezero se dramatično isušilo tijekom posljednjih 15 godina", rekao je poručnik za ubojstva gradske policije u Las Vegasu Ray Spencer i dodao: "Vjerojatno ćemo pronaći dodatna tijela koja su bačena u jezero Mead kako razina vode sve više pada''.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Najgora u posljednjih više od 500 godina Znanstvenici upozoravaju na "milenijsku sušu" koja jugozapadom Sjeverne Amerike

Dvije sestre Lindsey i Lynette Melvin koje su veslale na dasci u subotu pronašle su nove ljudske ostatke u zaljevu Callville. "Prvo sam mislila da se radi o ostacima ovce, a onda smo krenule malo kopati i pronašle čeljust. Teško mi je bilo povjerovati da smo zapravo našle ostatke ljudskog tijela", rekla je Lindsey, čije riječi prenosi KTNV. Uzrok smrti utvrdit će istražitelji okruga Clark, a "trenutačno nema više informacija", javlja CNN.

Jezero Mead Jezero Mead Foto: PATRICK T. FALLON / AFP

Drugi je to već slučaj pronalaska ljudskih ostataka nakon što je početkom mjeseca pronađena bačva, prilično nagrižena korozijom, a koja podsjeća na industrijski skladišni bubanj i u njoj su bili ostaci ljudskog tijela, a uočili su je ljudi koji su plovili na čamcu. Na temelju pronađenih osobnih predmeta istražitelji smatraju da je osoba, čije  posmrtne ostatke iz bačve temeljito istražuju forenzičari, ubijena 80-ih godina prošlog stoljeća.

Obližnji Las Vegas povijesno je bio utočište zločinaca povezanih s mafijom, a za mafiju se vjeruje da je tijela svojih neprijatelja bacala u duboke vode jezera, piše AFP. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna svjedočenje 58 mafijaša Mučni detalji s gigantskog suđenja: Mrtvi dupini, psi i glave koza, spaljivanje i asfaltiranje ubijenih...
Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'NDRANGHETA Više od 350 članova mafije na najvećem suđenju u Italiji: ''Oni su vlast''

Jezero Mead na granici Nevade i Arizone, koje se napaja rijekom Colorado nakon što prođe kroz Grand Canyon, najveći je umjetni rezervoar u SAD-u. Nastalo je 1930-ih izgradnjom Hooverove brane i opskrbljuje pitkom vodom 25 milijuna ljudi. No, njegova trenutačna razina najniža je od 1937. godine.



 







 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene