Veliki požar zahvatio je skladište tvrtke Lutra na Industrijskoj cesti u Sesvetama oko 11 sati. Gasilo ga je čak 70 vatrogasaca, a uspjeli su ga lokalizirati oko podneva. Tijekom intervencije lakše je ozlijeđen jedan vatrogasac.

Galerija


Veliki požar progutao je veći dio skladišta tvrtke Lutra u Industrijskoj cesti 26 u Sesvetama, a vatrogasci su ga uspjeli lokalizirati oko podneva, nakon gotovo sat vremena borbe s vatrom. 

Vezani članci U Splitu gorjeli kontejneri i automobili, Ilustracija U Splitu izgorjela tri kontejnera, požar zahvatio tri automobila Požar u skladištu tvrtke Lutra u Sesvetama - 1 Otkriven uzrok jučerašnjeg velikog požara u Sesvetama

Dojavu o požaru Javna vatrogasna postrojba Grada Zagreba dobila je u 11 sati. Iako je dojavljeno da gore električne instalacije u skladištu na Industrijskoj cesti, dolaskom na teren ustanovljeno je da je riječ o požaru većeg obujma.

Plamen je, naime, zahvatio 50 posto objekta površine 600 četvornih metara, priopćio je zagrebački Ured za upravljanje hitnim situacijama. Gorjele su plastične igračke i cvijeće, a tijekom gašenja jedan je  vatrogasac lakše ozlijeđen.

Oko 12:30 na terenu je bilo 12 vatrogasnih vozila s 35 vatrogasaca iz Javne vatrogasne postrojbe Grada Zagreba te 35 vatrogasaca i 14 vozila iz Dobrovoljnih vatrogasnih društava Sesvete, Sesvetski Kraljevec, Lužan, Dragonožec, Moravče, Odranski Obrež i Kučilovina.

Osim vatrogasaca, na terenu se nalaze i PU zagrebačka, Gradska plinara Zagreb i dežurni djelatnici Ureda za upravljanje u hitnim situacijama.