Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Horor u Splitu

Policija objavila video: Traga za muškarcem koji je šipkom udario djevojku pa ju silovao

Javnost je šokirala vijest o napadu na mlađu djevojku u Splitu, prvo šipkom, nakon čega ju je napadač i seksualno napao. Ivan Kaštelan provjerio je kako splitska policija napreduje u istrazi. Policija moli svjedoke za pomoć.

Potraga za počiniteljem koji je u Splitu napao djevojku, a potom ju i silovao, još uvijek je u tijeku, iz policije su apelirali da im se jave svi oni koji misle da imaju neku informaciju koja bi mogla dovesti do muškarca koji je počinio ovo kazneno djelo. 

Napad se dogodio nešto prije tri sata ujutro, u noći sa subote na nedjelju. Muškarac je Splićanku koja je tek napunila 18 godina napao prvo šipkom, a nakon toga je, kako je djelo opisala policija, "izvršio radnju koja je izjednačena sa spolnim odnosom".

Mlada djevojka pozvala je pomoć i odvedena je u splitsku bolnicu. Nakon obrade ustanovljeno je da je zadobila ozljedu zapešća ruke i ozljedu glave, ali je nakon kraćeg boravka u bolnici puštena na kućnu njegu.

  Pročitajte i ovo Hod za život u Splitu Hod za život u Splitu Željka Markić poručila: "Neka se zakon uskladi za znanošću, ne želimo se sramiti zemlje u kojoj živimo"

Osim informacije da počinitelj nije pronađen, da je krim istraživanje u tijeku i da je sve preuzelo Županijsko državno odvjetništvo, nije bilo moguće dobiti nove službene informacije o ovom slučaju. Službe poručuju da je sve to u cilju zaštite žrtve, koja je u ovom slučaju mlađa punoljetnica.

Splitsko-dalmatinska policija u ponedjeljak je objavila i videosnimku muškarca za kojeg sumnjaju da je napao 18-godišnju djevojku, tražeći svjedoke da se jave ukoliko imaju informacija o njemu ili o napadu.

Na snimci je vidljivo kako muškarac, obučen u kratke hlače tamne boje i svijetli gornji dio trenirke, hoda raskrižjem. 

"Građani informacije mogu dostaviti osobno dolaskom u najbližu policijsku postaju ili putem e-mail adrese: splitsko-dalmatinska@policija.hr Informacije se mogu dojaviti i anonimno", navodi policija.

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

 


 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene