Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Velika policijska akcija

U rezervoaru automobila otkriveno 37 kg marihuane, sedmero privedenih

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zagrebačka je policija privela sedmero ljudi kod kojih je pronašla ukupno 37 kilograma marihuane, skrivene u rezervoaru jednog automobila.

Na izvanredno sazvanoj konferenciji za novinare, Policijska uprava zagrebačka danas je objavila rezultate velike akcije protiv krijumčara marihuane, koja je provedena u suradnji s policijskim Uskokom (PNUSKOK).

Pročitajte i ovo Ilustracija Proširena istraga U Hrvatsku je pokušao prebaciti najmanje 100 kg marihuane: USKOK uhvatio državljana BiH u pokušaju krijumčarenja Ilustracija Rutinska kontrola Zaustavila ga policija, a nakon provjere oduzeli mu auto i ispisali ogromnu kaznu

>> Akcija 'Smokey': Palo devet dilera marihuane

Kriminalističkom je istragom obuhvaćeno sedmero hrvatskih državljana starosti od 22 do 48 godina, kod kojih je pronađeno 37 kilograma 'trave', koju su prevozili u rezervoaru jednog automobila.

Sedmorka je po kaznenim djelima policiji poznata otprije, a vrijednost zaplijenjene droge procjenjuje se na najmanje 600.000 kuna.

Organizator (48), jedan 44-godišnjak te još jedan 48-godišnjak privedeni su pritvorskom nadzorniku, a četiri osobe su ranije uhićene i već se nalaze u istražnom zatvoru.

Prijava za zločinačko udruživanje

USKOK-u je protiv 48-godišnjeg organizatora podnesena kaznena prijava zbog zločinačkog udruživanja u neovlaštenoj proizvodnji i prometu drogama, a protiv ostalih pripadnika zločinačkog udruženja, zbog sudjelovanja u neovlaštenoj proizvodnji i prometu drogama.

Pao i serijski provalnik

Policijski službenici Službe kriminaliteta droga PU zagrebačke proveli su i kriminalističko istraživanje nad 31-godišnjakom zbog osnova sumnje da je provalio u 15 i pokušao provaliti u četiri stana.

Osumnjičeni je od 31. siječnja do 15. veljače provaljivao u stanove iz kojih je ukrao fotoaparate, prijenosna računala, mobitele, novac i nakit, a šteta je oko 100 tisuća kuna.

Policijski službenici Službe općeg kriminaliteta proveli su kriminalističko istraživanje nad 46-godišnjakom zbog osnovane sumnje da je od 4. studenog 2012. do 14. ožujka ove godine, uz prijetnju plastičnim pištoljem opljačkao deset sportskih kladionica na području Zagreba. Šteta je oko 44 tisuće kuna, a osumnjičeni je sproveden u zatvor u Zagrebu. (D.M./Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene