Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Na tavanu kuće 25-godišnjaka iz Matulja u blizini Opatije policija je u premetačini pronašla veću količinu oružja, streljiva i eksplozivnih naprava pa je protiv njega podnesena kaznena prijava zbog njihova nedopuštena držanja, doznaje se od primorsko-goranske Policijske uprave.


Premetačina je učinjena na temelju naloga istražnog suca Županijskoga suda u Rijeci. Pronađene su dvije puške, automatska puška, jedna puška skraćene cijevi i podrezana kundaka, više kućišta i cijevi pušaka, jedan obični pištolj, jedan plinski i jedan signalni pištolj, jedna ručna bomba, više upaljača za eksplozivne naprave te oko 750 komada različitog streljiva.

Vezani članci Tradicionalno kupanje ususret maškarama u Opatiji Ma kakva zima: Opatijci se okupali u moru ususret maškarama Gradonačelnik Opatije Dujmić u društvu francuskog veleposlanika u Hrvatskoj Gradonačelnik prekršio epidemiološke mjere, večerao s francuskim veleposlanikom: "Bilo bi neprimjereno odbiti"

Kaznena prijava protiv mladića podnosi se redovitim putem, što znači da neće biti zadržan u pritvoru. Kriminalistička istraga se nastavlja, a svrha joj je utvrditi porijeklo oružja, izvijestila je primorsko-goranska Policijska uprava. (Hina)