Obavijesti Video Pretražite Navigacija
''Upomoć! Gorim!''

U Maksimiru zapalili muškarca zbog njegove seksualne orijentacije? ''Izgledam kao nakaza''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U subotu navečer, šetnju Maksimirskim perivojem u blizini stepenica gdje se nalazi Sokolska mogila napadnut je 50-godišnjak. Kaže da su ga napala dvojica muškaraca, koji su ga, ničim izazvani, zapalili.

Dvojica nepoznatih maskiranih muškaraca su ga, kako je ispričao policiji, prvo pitala za upaljač, a kada im je rekao da nema, pokušali su od njega doznati što radi u parku. Nakon što im je od straha rekao da čeka prijatelja, iako se zapravo išao samo prošetati, ubrzo su ga napali molotovljevim koktelom, a plamen je vrlo brzo zahvatio njegovu jaknu.

Prolaznici koji su začuli očajne vapaje pa su mu pristigli u pomoć. Muškarac je spašen te hospitaliziran s opekotinama II. stupnja u Klinici za traumatologiju u Zagrebu.

''U subotu navečer sam se otišao prošetati maksimirskom šumom jer u nedjelju nisam radio. Živim blizu i često tamo odem uhvatiti zraka jer situacija s koronom nije bajna. Ušao sam na šetnicu i hodao prema kipu sokola. Prošao sam kraj jedne klupice na kojoj su bila dva muškarca. Jedan me upitao: 'Imaš upaljač? Što radiš? Koga čekaš? Kuda ti se žuri?'. U strahu sam rekao da upaljač nemam i izmislio da čekam prijatelja koji još uvijek nije došao te sam produžio dalje. Kad sam se vraćao nazad po šetnici, dečki su ustali s klupice i kao fol se počeli razilaziti'', rekao je muškarac za Jutarnji list.

Kaže kako je nakon par koraka počeo gorjeti. ''Nešto me pogodilo u prsa, valjda molotovljev koktel. Vatra je bila na meni i počela se širiti'', kazao je muškarac. Rukama je pokušavao skinuti plamteću jaknu, koju je nekako uspio provući preko glave.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna napao ga član obitelji? Kod Splita izboden mladić (29), hitno je prevezen u bolnicu

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Krvavi Badnjak Nasrnuo na prijatelja razbijenom čašom: Doznajemo detalje obračuna u centru Zagreba u kojem je ozlijeđen muškarac

''Počeo sam vikati: Upomoć! Gorim! U daljini su bili prolaznici. Od šoka nisam uspijevao skinuti zakopčanu jaknu koja se na meni rastapala 100 na sat. Vatra se proširila sve do vrata po ovratniku, nagorio mi je desni dio lica, čelo, opečen mi je vrat, lijeva šaka... Izgledam kao nakaza. Dotrčalo mi je u pomoć dvoje mladih, cura i dečko, koji su čuli da molim da se zove policija. Odvezli su me ubrzo u bolnicu'', prisjeća se 50-godišnjak. Dodao je da je žalostan jer mu policija ne vjeruje.

''Prokužili su moju seksualnu orijentaciju''

''Nisam se ni s kim išao naći, ne koristim chatove i ne upoznajem ljude na društvenim mrežama. Imam stari mobitel bez kamere, tako da sam uvjeren da je u mom slučaju ipak riječ o iživljavanju na fizički slabijim osobama te su sigurno prokužili moju seksualnu orijentaciju. Živimo u 21. stoljeću i žalosno je što se događa. Gay jesam, ali to je moja osobna stvar. Prvenstveno sam čovjek koji pošteno 28 godina radi svoj posao u zagrebačkoj gradskoj tvrtki. Ne znam kako ću se ovakav vratiti na posao jer sam ruglo. U sekundi mi se promijenio život'', kaže napadnut muškarac. Do tada se nada da će policija posložiti mozaik subotnje drame i privesti licu pravde počinitelje koje, međutim, neće moći prepoznati jer je bio mrak i imali su medicinske maske na licima.

Iz PU Zagrebačke su za DNEVNIK.hr rekli kako imaju zaprimljenu dojavu 26. prosinca te kako se okolnosti događaja još utvrduju. Dodali su kako je naglasak na tome da se napadnutom muškarcu prvenstveno pruži liječnička pomoć.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene