Protiv muškarca (50) splitski DORH podignuo je optužnicu jer je u Imotskom na karnevalu palio lutke istospolnog para. Sve su gledala vrtićka djeca, a postupak je šokirao javnost.


Pred djecom iz lokalnog vrtića organizator karnevala u Imotskom krajem veljače  zapalio je lutke gej para s djetetom. Na lutki je bila zalijepljena i zvijezda petokraka te slika SDP-ovog Nenada Stazića

Vezani članci Zapečaćen kafić, ilustracija Policija uhitila vlasnicu kafića u pidžami i bez obrazloženja kasno navečer: "Imam zapisnik inspekcije da nije bilo kršenja mjera" Provjereno otkriva skandalozan slučaj iz riječkog KBC-a - 6 Šokantan slučaj iz Rijeke: "Udahnula sam, napravila korak naprijed i pogledala ga. Kao da fali pola mene. Prazan zagrljaj. Ja sam mama bez djeteta...''

DORH u Splitu je protiv njega sada podignuo neposrednu optužnicu, zbog kako navode, kaznenog djela javnog poticanja na nasilje i mržnju.

"Stavlja mu se na teret da je kao predsjednik jednog društva koje je organiziralo karneval, s ciljem da kod drugih razvije ili pojača netrpeljivost prema osobama istospolne orijentacije, dozvolio da u okviru karnevalskog programa na glavnom gradskom trgu kao krnjo bude spaljena lutka istospolnog para s djetetom te da prije spaljivanja budu pročitane poruke prijezira", navodi DORH.

Dodaju da je na taj način promicao zlostavljanje, netoleranciju i nesnošljivost prema osobama istospolne orijentacije, prema osobama istospolne orijentacije koje žele udomiti dijete, kao i prema djeci koja žive u istospolnim obiteljima.