Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zagrebačka policija u suradnji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta zaplijenila je oko pet kilograma marihuane, koju su četvorica hrvatskih državljana prokrijumčarila u Zagreb iz susjedne Bosne i Hercegovine, izvijestila je Policijska uprava zagrebačka.


Marihuana je pronađena u dva automobilska kotača u šupi obiteljske kuće 22-godišnjeg Marka B., te u jutenoj vreći gdje je bila skrivena pomiješana sa žitom u obiteljsku kuću 26-godišnjeg Tomislava V. Vrijednost zaplijenjene droge, u ukupnom iznosu od 5 kilograma 161 gram, procjenjuje se na 110 tisuća kuna, a u uličnoj preprodaji ta bi cijena bila znatno viša, navodi policija.

Vezani članci Uhićenje, ilustracija Prokrijumčarili najmanje 229 kilograma marihuane, jedan član zločinačkog udruženja bio je hrvatski policajac Autocestom A1 u kombi vozilu prevozili 136,8 kilograma cannabis marihuane (Foto: PU karlovačka) Karlovačka policija u kombiju na autocesti pronašla više od 100 kilograma marihuane

Utvrđeno je da je krijumčarenje droge iz BiH organizirao 33-godišnji Dario M., za kojim je zagrebački Županijski sud raspisao potragu zbog preprodaje 17 kilograma marihuane zaplijenjene u prosincu 2008. godine. Prilikom privođenja, policija je utvrdila da se osumnjičeni tijekom bijega koristio krivotvorenim dokumentima Republike Srbije.

U Zagrebu su drogu preuzeli 23-godišnji Marko S. te 22-godišnji Marko B., koji je automobilske kotače sakrio u šupu obiteljske kuće, dok su jutenu vreću s drogom sakrili u obiteljsku kuću 26-godišnjeg Tomislava V, gdje je policija prilikom pretrage pronašla, osim marihuane, i manju količinu amfetamina. Dario M. evidentiran je u policiji zbog prijevara, krivotvorenja, utaje, krijumčarenja ljudi te zlouporabe opojnih droga, dok ostali osumnjičeni nisu od ranije poznati policiji.