Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Trgovina ljudima

Strava u Zagrebu: Oduzeli joj dokumente, mobitel i novac pa je prijetnjama tjerali na prostituciju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Općinsko državno odvjetništvo podignulo je optužnicu protiv 39-godišnjakinje i 45-godišnjaka koji su svojoj žrtvi oduzeli novac, mobitel i dokumente pa je tjerali na prostituciju.

Državno odvjetništvo par iz Zagreba tereti da su, od veljače do 14. travnja ove godine, nakon što su ženu primili u svoju kuću - oduzeli joj osobne dokumente, mobitel i novac. Nakon toga su na društvenoj mreži napravili profil na njezino ime i na taj način dogovarali njezine sastanke s muškarcima.

Pročitajte i ovo Ilustracija Šok zbog reakcije voditeljice Posvađali se zbog izbora: Izvadila kost iz juhe i njome počela mlatiti supruga, završio je u bolnici Provjereno: Muškarac koji uzima novac prosjakinji - 3 Trgovina ljudima Nakon priče u Provjerenom: Policija kazneno prijavila muškarca koji je bolesnu ženu tjerao na prošnju, a potom joj uzimao sav novac

"Okrivljenici su, tereti ih se, na internetskoj stranici objavljivali oglase u kojima su oglašavali pružanje spolnih usluga muškarcima za novac te su oštećenicu radi seksualnog iskorištavanja dovodili u stan ili u automobile raznim muškarcima koji su se javili na objavljene oglase", priopćeno je iz državnog odvjetništva.

Dobiveni novac od prostituiranja njihove žrtve par je zadržavao za sebe, dok su nesretnoj ženi kupovali samo hranu i cigarete. Ona je na taj način morala pružiti seksualne usluge u najmanje 60 slučajeva, a kad bi im se usprotivila, 39-godišnjakinja je uzela kuhinjski nož i zaprijetila joj da će ju ubiti.

45-godišnjaka se tereti i da je nabavljao veće količine marihuane kako bi je preprodao. Marihuanu je u svojoj obiteljskoj kući u Zagrebu prepakiravao u manje pakete. Kod njega u kući pronađene su tri vrećice s ukupno više od 330 grama droge.

Državno odvjetništvo u optužnici je predložilo da se produlji istražni zatvor protiv oboje zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela. Dokaže li im se krivica, zbog kaznenog djela trgovine ljudima prijeti im kazna zatvora u trajanju do deset godina. Dodatno, 45-godišnjaku zbog dilanja droge prijeti do 12 godina zatvora.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene