Nasilje nad ženom, ilustracija
Nasilje nad ženom, ilustracija Foto: Getty Images

Općinsko državno odvjetništvo podignulo je optužnicu protiv 39-godišnjakinje i 45-godišnjaka koji su svojoj žrtvi oduzeli novac, mobitel i dokumente pa je tjerali na prostituciju.


Državno odvjetništvo par iz Zagreba tereti da su, od veljače do 14. travnja ove godine, nakon što su ženu primili u svoju kuću - oduzeli joj osobne dokumente, mobitel i novac. Nakon toga su na društvenoj mreži napravili profil na njezino ime i na taj način dogovarali njezine sastanke s muškarcima.

Vezani članci Nasilje nad ženom, ilustracija Horor u Zagrebu: Godinama ju tjerale na rad uz minimalnu hranu, onda ju otele i zatočile Nasilje/ilustracija (Foto: Davor Puklavec/PIXSELL) Odležao zbog silovanja djevojčice, a njezina majka tvrdi da sada uznemiruje obitelj: "Svi s knedlom u grlu izlazimo iz stana"

"Okrivljenici su, tereti ih se, na internetskoj stranici objavljivali oglase u kojima su oglašavali pružanje spolnih usluga muškarcima za novac te su oštećenicu radi seksualnog iskorištavanja dovodili u stan ili u automobile raznim muškarcima koji su se javili na objavljene oglase", priopćeno je iz državnog odvjetništva.

Dobiveni novac od prostituiranja njihove žrtve par je zadržavao za sebe, dok su nesretnoj ženi kupovali samo hranu i cigarete. Ona je na taj način morala pružiti seksualne usluge u najmanje 60 slučajeva, a kad bi im se usprotivila, 39-godišnjakinja je uzela kuhinjski nož i zaprijetila joj da će ju ubiti.

45-godišnjaka se tereti i da je nabavljao veće količine marihuane kako bi je preprodao. Marihuanu je u svojoj obiteljskoj kući u Zagrebu prepakiravao u manje pakete. Kod njega u kući pronađene su tri vrećice s ukupno više od 330 grama droge.

Državno odvjetništvo u optužnici je predložilo da se produlji istražni zatvor protiv oboje zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela. Dokaže li im se krivica, zbog kaznenog djela trgovine ljudima prijeti im kazna zatvora u trajanju do deset godina. Dodatno, 45-godišnjaku zbog dilanja droge prijeti do 12 godina zatvora.