Zvonimir Petrović, voditelj Službe organiziranog kriminaliteta u PU zagrebačkoj, privremeno je suspendiran s dužnosti. Sumnjiči ga se da je počinio teže povrede službene dužnosti.

Galerija


Ministarstvo unutarnjih poslova potvrdilo je da je Zvonimir Petrović, šef zagrebačke kriminalističke policije, privremeno udaljen s posla zbog sumnje da je počinio teže povrede službene dužnosti navedene u članku 96. stavak 1. točka 3. i 4. Zakona o policiji, a radi se o zlouporabi položaja u službi ili izvan službe, ili prekoračenju ovlasti u službi.

Vezani članci Kamere, gužva u prometu, ilustracija (Foto: Pixell) Oprez, vozači! Stižu nova pravila o prolasku kroz crveno, brzini i kamerama Reporter Nove TV u akciji s policijom (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Reporter Dnevnika Nove TV s policijom u potrazi za ilegalnim migrantima: "Svega bude. Noževa, palica, kolaca, britvica, žileta... "

Reporter Nove TV Andrija Jarak donosi detalje cijelog slučaja:

"U Ravnateljstvu policije sumnjaju da je Petrović spriječio uhićenje jedne osobe iz krim-miljea. Riječ je o Ici Matekoviću, široj javnosti poznatom kao jednom od otmičara malodobnog sina generala Vladimira Zagorca, zbog čega je i osuđen.

Andrija Jarak (Foto: Dnevnik.hr)
Zvonimir Petrović, suspendirani šef krim policije (Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL)

Dakle, policija je prošlog mjeseca zaustavila vozilo kojim se koristio Ico Mateković. Nakon provjere su utvrdili da to vozilo ima krivotvorene papire, podigli kaznenu prijavu, odlučili ga predati pritvorskom nadzorniku i zatražiti određivanje istražnog zatvora, međutim Petrović je poništio tu odluku i odlučio da kaznena prijava ide redovnim putem i da se Mateković pusti da se brani sa slobode.

Podsjetimo, Petrović je na mjestu šefa Odjela za borbu protiv organiziranog kriminala Policijske uprave zagrebačke naslijedio Željka Dolačkog, koji je smijenjen u travnju 2016. godine nakon što je otkrivena provala u službeni sef policije u sjedištu u Heinzelovoj ulici. Na kraju je Dolački optužen da je ukrao to zlato i novac te mu je za to počelo suđenje.

Što se tiče suspendiranog Petrovića, o njegovoj sudbini odlučivat će disciplinski sud." 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr