Obavijesti Video Pretražite Navigacija
OZBILJNE OPTUŽBE

Andrija Jarak donosi detalje o suspenziji moćnog čelnika zagrebačke policije

Andrija Jarak (Foto: Dnevnik.hr)
Andrija Jarak (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Andrija Jarak (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
Zvonimir Petrović, voditelj Službe organiziranog kriminaliteta u PU zagrebačkoj, privremeno je suspendiran s dužnosti. Sumnjiči ga se da je počinio teže povrede službene dužnosti.

Ministarstvo unutarnjih poslova potvrdilo je da je Zvonimir Petrović, šef zagrebačke kriminalističke policije, privremeno udaljen s posla zbog sumnje da je počinio teže povrede službene dužnosti navedene u članku 96. stavak 1. točka 3. i 4. Zakona o policiji, a radi se o zlouporabi položaja u službi ili izvan službe, ili prekoračenju ovlasti u službi.

Pročitajte i ovo Tomo Medved, ministar branitelja (Ne)Sigurnost Medved: ''Propucavanje je upozorenje svima'' Davor Božinović ni ravnatelj ne zna sve Ministar Božinović o aferi koja potresa Hrvatsku: "Nadam se da Milanović nije mislio to što je rekao"

Reporter Nove TV Andrija Jarak donosi detalje cijelog slučaja:

"U Ravnateljstvu policije sumnjaju da je Petrović spriječio uhićenje jedne osobe iz krim-miljea. Riječ je o Ici Matekoviću, široj javnosti poznatom kao jednom od otmičara malodobnog sina generala Vladimira Zagorca, zbog čega je i osuđen.

Dakle, policija je prošlog mjeseca zaustavila vozilo kojim se koristio Ico Mateković. Nakon provjere su utvrdili da to vozilo ima krivotvorene papire, podigli kaznenu prijavu, odlučili ga predati pritvorskom nadzorniku i zatražiti određivanje istražnog zatvora, međutim Petrović je poništio tu odluku i odlučio da kaznena prijava ide redovnim putem i da se Mateković pusti da se brani sa slobode.

Podsjetimo, Petrović je na mjestu šefa Odjela za borbu protiv organiziranog kriminala Policijske uprave zagrebačke naslijedio Željka Dolačkog, koji je smijenjen u travnju 2016. godine nakon što je otkrivena provala u službeni sef policije u sjedištu u Heinzelovoj ulici. Na kraju je Dolački optužen da je ukrao to zlato i novac te mu je za to počelo suđenje.

Što se tiče suspendiranog Petrovića, o njegovoj sudbini odlučivat će disciplinski sud." 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene