Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stravično otkriće

Razriješen misterij nestalog imućnog 58-godišnjaka: Ubojica pronađen kako kopa?

Isplivali novi detalji ubojstva Tonyja Gerarda te kako su istražitelji uhvatili osumnjičeni dvojac.

Slučaj ubojstva imućnog 58-godišnjaka Tonyja Gerarda, zvanog Tonko Zec, dobio je nastavak. Policija je u utorak objavila da je dovršila kriminalističko istraživanje nad 57-godišnjakom W. T., njemačkim državljaninom s prijavljenim boravkom u Hrvatskoj, i 61-godišnjakinjom M. Š. zbog sumnje u teško ubojstvo 58-godišnjaka. Sumnja se da su krivotvorili lažne isprave temeljem kojih su prodali Gerardov poslovni prostor u Dubrovniku u iznosu od 400.000 eura.

Potom su Gerarda, sumnja se, u vremenu kada je već bio prijavljen njegov nestanak, u namjeri da ga ubiju namamili u unajmljeni stan na području Svete Nedelje. Tamo su mu, na način koji policija još nije utvrdila, presudili kako bi prikrili prodaju njegove nekretnine i zadržali plijen.

Pročitajte i ovo Tony Gerard Misteriozna likvidacija Sin ubijenog muškarca: "Poslao je jezivu fotografiju prije nestanka. Gdje je njegovo tijelo ako su ubojice uhićeni?"

Sada su isplivali novi detalji o tome kako je dolijao osumnjičeni dvojac. Stari policijski znanac W. T., sudeći prema posljednjim potezima prošloga tjedna kada se nije odvajao od lopate koju je vozio u automobilu, očito je naslućivao da mu zagrebački kriminalisti već neko vrijeme pušu za vratom i da se oko njega i partnerice M. Š. sve više steže obruč zbog nestanka imućnog Gerarda.

Iskopavanje lopatom, ilustracija Tony Gerard Foto: Nestali.hr

Istražitelji su pratili W. T. u maksimalnoj tajnosti pa su ga, kako doznaje Jutarnji list, uočili u punom zamahu, u blizini popularnih Hoto vila u Svetoj Nedelji i ne toliko daleko od jednog od obližnjih jezera, kako kopa na jednoj travnatoj površini, prekopava pa opet kopa. Jer je dobro znao da se na dubini od 60-ak centimetara krije strašna tajna koju su zakopali i usput prikrili makinacije s prodanom nekretninom.

Pročitajte i ovo Emil Tedeschi Doznao kaznu Tedeschijev sin zaustavio trajekt: "Ja sam u premijerovu osiguranju"

Sumnja se da je Gerard naprasno, na jeziv način, završio pod zemljom, nakon što su istražitelji zatekli W. T. u kopanju i pokrenuli uhićenje. Krajem prošlog tjedna ujedno je odrađena ekshumacija ostataka trupla na toj lokaciji te su, navodno, pritom pronađeni lubanja i bedrena kost.

Navedeni posmrtni ostaci poslani su na vještačenje, a gdje je pak novac koji su navodno protupravno prisvojili i jesu li dirali Gerardove bankovne račune, pokazat će istraga.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici osumnjičene su predali pritvorskom nadzorniku, dok je kaznena prijava podnesena Županijskom državnom odvjetništvu u Velikoj Gorici.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene