Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Iz 2022.

Razriješen slučaj nestanka: Dvojac ubio vlasnika poslovnog prostora u Dubrovniku s jasnim ciljem

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Zagrebačka policija razriješila je slučaj nestanka iz 2022. godine. Riječ je o ubojstvu koje su organizirali i izvršili 57-godišnjak i 61-godišnjakinja kako bi sebi osigurali materijalnu korist.

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke u suradnji s Upravom kriminalističke policije dovršili su kriminalističko istraživanje nad 57-godišnjakom, Njemačkim državljaninom, s prijavljenim boravkom u Hrvatskoj i 61-godišnjakinjom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela teškog ubojstvo na štetu 58-godišnjaka.

Pročitajte i ovo Janja, Split "Danas Luka, sutra ja" U srijedu prosvjed u Splitu zbog ubojstva mladića: "Tužno i žalosno da se tako nešto dešava"

Sumnja se da je 61-godišnjakinja, s ciljem osiguravanja imovinske koristi za sebe, ali i za osumnjičenog 57-godišnjaka, bivšeg člana obitelji, od druge polovice prosinca 2021. godine pa do prve polovice siječnja 2022. godine, krivotvorila lažne isprave temeljem kojih je u siječnju i veljači 2022. godine, kao punomoćnica 58-godišnjaka, prodala poslovni prostor u Dubrovniku u iznosu od 400.000 eura.

Pročitajte i ovo Detalji prometne nesreće - 4 ispali iz auta Detalji stravične nesreće na A1: U automobilu je bio i pas - pobjegao je, građani mole za pomoć

Sumnja se da su potom 57-godišnjak i 61-godišnjakinja u vremenskom razdoblju od 22. veljače 2022. pa do 12. ožujka 2022. godine, u vremenu kada je već bio prijavljen nestanak oštećenog 58-godišnjaka, u namjeri da ga ubiju, namamili u unajmljeni stan na području Svete Nedelje, koji su osumnjičene osobe prethodno iznajmile. U spomenutom stanu su, na način koji policija još nije utvrdila, usmrtili 58-godišnjaka kako bi prikrili prodaju njegove nekretnine i zadržali znatnu stečenu imovinsku korist koju su međusobno podijelili.

Pročitajte i ovo Rene Medvešek i Anja Perković radovi dobro napreduju Više od 4 godine od potresa obnova u centru Zagreba: "Negdje se tom tunelu nazire kraj pa nam je svima lakše"

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici osumnjičene su osobe predali pritvorskom nadzorniku, dok je kaznena prijava podnijeta Županijskom državnom odvjetništvu u Velikoj Gorici.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene