Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Vukovarsko-srijemska policija izvijestila je kako su u 19,50 sati u Ulici bana Jelačića u Starim Jankovcima, nedaleko od Vinkovaca, na kućnom broju 20 pronađene mrtve dvije osobe.


Po riječima glasnogovornika vukovarsko-srijemske Policijske uprave Luke Barunčića, riječ je o dvjema punoljetnim osobama - muškarcu i ženi koje je mrtve pronašla susjeda.

Vezani članci Pater Ike Ivan Mandurić (Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL) Pater Ike izazvao bijes javnosti objavom o "pravim muškarcima": "Zna se tući? Rukovati oružjem? Naravno!" Slika nije dostupna Policija objavila detalje stravičnog prizora kod Varaždina

Utvrđeno je da se radi o ubojstvu i samoubojstvu. U prostoriji dnevnog boravka obiteljske kuće, 56-godišnji Jankovčanin je, pucajući iz pištolja, usmrtio 52-godišnju vlasnicu kuće, nakon čega je i sam iz istog pištolja počinio samoubojstvo, pucajući si u glavu.

Očevid na mjestu događaja, obavljen je od strane istražnog suca Županijskog suda u Vukovaru, u nazočnosti Županijskog državnog odvjetnika u Vukovaru i stručnu pomoć policijskih službenika ove PU.

Poduzetim kriminalističkim istraživanjem, utvrđeno je da je 56-godišnjak, pištolj marke 'Češka zbrojovka' call 7,65 mm posjedovao bez dozvole za držanje i nošenje oružja, no motiv ove tragedije još uvijek nije utvrđen.