Prometna nesreća na autocesti A3 - 1
Prometna nesreća na autocesti A3 - 1 Foto: DNEVNIK.hr

Četrnaestero preživjelih i neozlijeđenih u strašnoj nesreći kosovskog autobusa smješteno je u jednom pansionu u slavonskobrodskom naselju Brodsko Vinogorje.


Od 62 putnika u kosovskom autobusu, deset ih je smrtno stradalo, a njih više od 40 je ozlijeđeno, od čega 14 ima teže ozljede.

Vezani članci Stravični prizori s mjesta nesreće kod Slavonskog Broda - 2 Dio ih je već napustio Hrvatsku: Organiziran let kući za one koji mogu putovati nakon stravične autobusne nesreće, još 15 ih je u bolnici Vozač autobusa koji je kod Slavonskog Broda sletio s ceste Vozaču autobusa mjesec dana istražnog zatvora, brani ga jedan od najpoznatijih hrvatskih odvjetnika: ''Koliko znam od njega, nikad nikome nije rekao da je zaspao''

Gutajući knedle i jedva susprežući suze, svoj je doživljaj i opis nesreće za SBplus dao mladić koji je putovao sam.

"Mi koji smo bili u gornjem dijelu autobusa dobro smo prošli, ali oni koji su bili dolje... To je bio pravi masakr. Gotovo svi putnici u šest ujutro su u autobusu spavali. Još uvijek mi nije jasno kako se dogodila tragedija tolikih razmjera.

Prvo čega se sjećam nakon prevrtanja, kada sam se probudio, jest misao da smo se samo prevrnuli i da se ne radi o teškoj nesreći. U tom trenutku nisam ni slutio da će biti toliko tragično. No bilo je. Pomagali smo izvlačiti beživotna tijela. Uspio sam se javiti svojoj obitelji, svi su bili presretni", za SBplus rekao je Fidan Hajdari iz Kosova koji radi i živi u Njemačkoj.

Reporterka Nove TV Matea Drmić razgovarala je s Martom Rosaj, putnicom koja se nalazila u autobusu koji se prevrnuo. Njeno potresno svjedočanstvo možete pročitati >> OVDJE.