Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Slučaj Podravka: Privedene četiri osobe

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U sklopu istrage o slučajevima Podravke i Adrie, kako neslužbeno doznajemo, privedene su četiri osobe.

Neslužbeno doznajemo da su privedeni direktor Adrie Miodrag Lacić, šefica marketinga Adrije Tina Perić, Saša Romac, osumnjičenik u aferi Spice, bivši član Uprave Podravke i Josip Pavlović, financijski direktor Adrie i bivši zaposlenik Podravke.

Pročitajte i ovo PR Oglas Grupa Podravka u 2023. povećala prihode i neto dobit uz nastavak rasta plaća i snažne investicije Koprivnica - Sponge city Sponge City Središte Podravine postaje grad spužva: Projekt je vrijedan dva milijuna eura

Dražen Laljek, glasnogovornik PU  koprivničko-križevačke potvrdio je da policija provodi kriminalističko istraživanje vezano za Podravku i Adriju. 'Očekujemo da će kriminalističko istraživanje biti gotovo sutra', rekao je.

Kao bivši Podravkin menadžer u aferi Spice Pavlović je u remetinečkom pritvoru proveo gotovo 5 mjeseci. Po izlasku iz pritvora zaposlio se u zadarskoj tvrtki. Kasno poslijepodne privedena je i četvrta osoba. Pretpostavlja se da je riječ o Saši Romcu, također optuženom u aferi Spice.

Iako je Adria 2006. godine Podravci prodala svoj napoznatiji brend, proizvodnja je nastavljena u Zadru, a Koprivničani su uz cijenu gotovog proizvoda sudjelovali u nabavi sirovine i repromaterijala. No inspekcije tada nisu pronašle nepravilnosti u poslovanju.

Najveću sumnju izazvala je količina otpada u proizvodnji koju je prijavljivala Adria. Umjesto uobičajenih 5 posto prijavljivali su čak 20 posto, a ta razlika umjesto na otpadu završavala je, sumnja se, na tržištu Bosne i Hercegovine.
Uhićena četvorka tereti se da je nezakonito iz Podravke izvukla više desetaka milijuna kuna. Očekuje se da će istražnom sucu u Koprivnici biti privedeni tijekom sutrašnjeg dana.
 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene