Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Šimiću se ukida pritvor?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Rijeci ukinulo je rješenje istražnog suca o produljenju pritvora kirurgu Ognjenu Šimiću i vratilo predmet istražnom sucu na ponovno odlučivanje.

Glasnogovornik Županijskog suda u Rijeci Zoran Sršen je rekao da je time ukinuto samo rješenje o produljenju pritvora, ali ne i pritvor te se Šimić smatra pritvorenikom do nove odluke istražnog suca.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna I Njemačka traži Ognjena Šimića Slika nije dostupna Proširenje istrage protiv Ognjena Šimića

Izvanraspravno vijeće danas je tako odlučilo na temelju žalbe
Šimićevih branitelja, ocijenivši da sadašnje osumnjičenikovo
zdravstveno stanje dovodi u pitanje zaključak kako postoji opasnost da okrivljenik izlaskom na slobodu može ponoviti kažnjivo djelo, a to je i bio razlog za produljenje pritvora.

Predmet je vraćen istražnom sucu Dušku Tišmi na ponovno odlučivanje, a u obrazloženju se navodi da u vrijeme donošenja odluke o produljenju pritvora istražni sudac nije mogao znati za pogoršanje Šimićeva zdravstvenog stanja. 

Također se navodi da je bila nužna Šimićeva hospitalizacija s dijagnozom "stenocardia" nakon čega je podvrgnut operaciji, no liječenje još nije završeno.

Riječki kirurg Ognjen Šimić osumnjićen je za 19 kažnjivih djela primanja mita i prikrivanje tako nezakonito stečena novca ulaganjem u nekretnine u riječkoj okolici i polaganjem na bankovne račuhe.

Trenutačno je u riječkom KBC-u pod nadzorom pravosudnih
policajaca, a u pritvoru je nakon uhićenja sredinom kolovoza.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene