Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Na riječki Županijski sud iz Njemačke je preko Interpola stigao uhidbeni nalog za riječkog kirurga Ognjena Šimića, izvijestio je glasnogovornik suda.


Za sada je poznato samo da je riječ o kažnjivu djelu utaje poreza, a pojedinosti o tom predmetu još nisu dostupne, kazao je glasnogovornik Županijskog suda u Rijeci Zoran Sršen.

Vezani članci Uskok proširio istragu nad sucima iz Osijeka - 2 USKOK objavio detalje: Pokreće istragu protiv uhićenih sudaca i poduzetnika iz Osijeka te braće Mamić Uhićeno je troje osječkih sudaca i poduzetnik Pavasović Visković, odvjetnik suca Krušlina: "Moj klijent je doživio da u lisicama završi u USKOK-u zbog jedne vrlo spretne manipulacije"

Kirurg Ognjen Šimić, kojega se u Hrvatskoj tereti za primanje mita i prikrivanje nezakonito stečenog novca, prije dolaska na mjesto pročelnika Odjela za kardiokirurgiju riječkog KBC-a radio je kao kirurg u Njemačkoj.

Šimić, koji je u pritvoru u Rijeci od 17. kolovoza zbog mogućnosti ponavljanja kažnjiva djela, jučer je dao otkaz u riječkom KBC-u.

Izvanraspravno vijeće Županijskog suda jučer mu je na zahtjev Ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminala (USKOK) produljilo pritvor za još dva mjeseca.