Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Na riječki Županijski sud iz Njemačke je preko Interpola stigao uhidbeni nalog za riječkog kirurga Ognjena Šimića, izvijestio je glasnogovornik suda.


Za sada je poznato samo da je riječ o kažnjivu djelu utaje poreza, a pojedinosti o tom predmetu još nisu dostupne, kazao je glasnogovornik Županijskog suda u Rijeci Zoran Sršen.

Vezani članci Berislav Šipuš Peglao službenu karticu: Bivši ministar kulture osuđen na godinu dana zatvora Vili Beroš U Ministarstvu potvrdili da su pod povećalom USKOK-a zbog stranice koronavirus.hr. Zaposlili tvrtku bez javnog natječaja i objasnili: "Imali su zakupljenu domenu"

Kirurg Ognjen Šimić, kojega se u Hrvatskoj tereti za primanje mita i prikrivanje nezakonito stečenog novca, prije dolaska na mjesto pročelnika Odjela za kardiokirurgiju riječkog KBC-a radio je kao kirurg u Njemačkoj.

Šimić, koji je u pritvoru u Rijeci od 17. kolovoza zbog mogućnosti ponavljanja kažnjiva djela, jučer je dao otkaz u riječkom KBC-u.

Izvanraspravno vijeće Županijskog suda jučer mu je na zahtjev Ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminala (USKOK) produljilo pritvor za još dva mjeseca.