Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Proširenje istrage protiv Ognjena Šimića

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Riječki Odsjek USKOK-a podnio je istražnom sucu Županijskog suda u Rijeci zahtjev za proširenjem istrage protiv kardiokirurga riječkog KBC-a Ognjena Šimića zbog 19 kažnjivih djela primanja mita, jer se osnovano sumnja da je počinio i kažnjivno djelo prikrivanja protuzakonito dobivena novca.

Kako navodi Državno odvjetništvo na svojim internetskim stranicama, osnovano se sumnja da je kardiokirurg riječkog KBC-a (ne navodi se njegovo ime) od 1999. do 16. kolovoza 2006., kad je uhićen i lišen slobode, primajući mito, pribavio znatna za sada točno neutvrđena novčana sredstva.

Pročitajte i ovo Maja Šupe Narušeno joj zdravlje Potvrđena optužnica protiv sutkinje Šupe: Dobro osmišljenim planom pokušala zamagliti 15000 eura mita Slika nije dostupna Traže smanjenje kazne Šimićeva obrana opet će se žaliti na presudu

Kako navodi USKOK, tim novcem je, kako bi prikrio njegov pravi izvor, kupio više nekretnina i automobil, a dio je položio na devizne račune raznih banaka. Tako je u navedenu razdoblju sklapanjem pravnih poslova i ulaganjima raspolagao s oko 2,5 milijuna kuna protupravno stečena novca.

Kako bi se osumnjičenik spriječio da otuđenjem ili opterećenjem pokretnina i nekretnina, za koje se sumnja da je protupravno stečena, onemogući ili oteža njezino oduzimanje, istražnom sucu je predloženo određivanje privremene mjere osiguranja kojom bi se osumnjičeniku zabranilo raspolaganje tako stečenom imovinom.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene