Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Riječki Odsjek USKOK-a podnio je istražnom sucu Županijskog suda u Rijeci zahtjev za proširenjem istrage protiv kardiokirurga riječkog KBC-a Ognjena Šimića zbog 19 kažnjivih djela primanja mita, jer se osnovano sumnja da je počinio i kažnjivno djelo prikrivanja protuzakonito dobivena novca.


Kako navodi Državno odvjetništvo na svojim internetskim stranicama, osnovano se sumnja da je kardiokirurg riječkog KBC-a (ne navodi se njegovo ime) od 1999. do 16. kolovoza 2006., kad je uhićen i lišen slobode, primajući mito, pribavio znatna za sada točno neutvrđena novčana sredstva.

Vezani članci Slika nije dostupna Šimićeva obrana opet će se žaliti na presudu Slika nije dostupna Šimić ima knjigu: Nisam se znao nositi s darovima

Kako navodi USKOK, tim novcem je, kako bi prikrio njegov pravi izvor, kupio više nekretnina i automobil, a dio je položio na devizne račune raznih banaka. Tako je u navedenu razdoblju sklapanjem pravnih poslova i ulaganjima raspolagao s oko 2,5 milijuna kuna protupravno stečena novca.

Kako bi se osumnjičenik spriječio da otuđenjem ili opterećenjem pokretnina i nekretnina, za koje se sumnja da je protupravno stečena, onemogući ili oteža njezino oduzimanje, istražnom sucu je predloženo određivanje privremene mjere osiguranja kojom bi se osumnjičeniku zabranilo raspolaganje tako stečenom imovinom.