Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Kriminalističkim istraživanjem utvrđena je osnovana sumnja da su 39-godišnja državljanka BiH i njezin 55-godišnji otac, britanski državljanin, počinili kazneno djelo trgovine ljudima i pokušaj ropstva, izvijestila je šibensko-kninska Policijska uprava.


Osnovano se sumnja da su u travnju ove godine u BiH vrbovali 23-godišnju srbijansku državljanku, nudeći joj posao u Hrvatskoj. Njezinoj majci isplatili su dvije tisuće eura, a potom su je prijevarom naveli da izradi krivotvorene isprave BiH te da s njima prijeđe granicu s Hrvatskom.

Vezani članci Iskapanja kod crkve sv. Frane u Šibeniku - 5 Na šibenskom groblju otkrili više od 600 lubanja, ali i cijelih kostura: "Pretpostavljamo da ih uokolo ima još jako puno" Istražitelji na mjestu ubojstva Tedija Slamića - 1 Što se krije iza nezapamćene tragedije koja je pogodila šibenski kraj: "Ništa se neće vratiti. Kamo sreće da se može vratiti..."

Kad je 23-godišnjakinja stigla u Šibenik, navodi policija, dvojac joj je oduzeo isprave i prisilio ju da za njih obavlja kućanske poslove i prikuplja sekundarne sirovine, što joj nikada nije plaćeno. Također je utvrđena osnovana sumnja da je 39-godišnjakinja uz pomoć 31-godišnjeg Šibenčanina počinila kazneno djelo trgovine ljudima i ropstvo u pokušaju na štetu svoje maloljetne kćeri.

Policija navodi kako je osumnjičenica 2010. u dva navrata neuspješno pokušala prodati svoju maloljetnu kćer, a nakon toga prodaju je dogovorila s osumnjičenim Šibenčaninom za 20 tisuća eura. On je, stoji u policijskom priopćenju, maloljetnicu kanio kupiti kako bi je seksualno iskoristio. Dogovor bi se i sklopio da za to nije doznala policija koja je bosanskohercegovačku državljanku i Šibenčanina privela i uz kaznenu prijavu sprovela istražnom sucu Županijskog suda u Šibeniku. Otac osumnjičenice kazneno je prijavljen u odsutnosti.

Dvadesettrogodišnjakinji i maloljetnici pružena je pomoć u skladu s programom zaštite žrtava trgovine ljudima. (Hina)