Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Otkrili ih na vrijeme

Šibenik: Pokušala prodati maloljetnu kćer za 20.000 eura

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kriminalističkim istraživanjem utvrđena je osnovana sumnja da su 39-godišnja državljanka BiH i njezin 55-godišnji otac, britanski državljanin, počinili kazneno djelo trgovine ljudima i pokušaj ropstva, izvijestila je šibensko-kninska Policijska uprava.

Osnovano se sumnja da su u travnju ove godine u BiH vrbovali 23-godišnju srbijansku državljanku, nudeći joj posao u Hrvatskoj. Njezinoj majci isplatili su dvije tisuće eura, a potom su je prijevarom naveli da izradi krivotvorene isprave BiH te da s njima prijeđe granicu s Hrvatskom.

Pročitajte i ovo Policija uhitila osumnjičene Tučnjava u Šibeniku Trojica muškaraca nasmrt pretukla pomorca, jedan bivši profesionalni boksač: Sve je počelo u kafiću... POS stanovi; ilustracija - 1 I to su dočekali Kraj iščekivanja za šibenske obitelji: Ministar Bačić uručio im ključeve stanova

Kad je 23-godišnjakinja stigla u Šibenik, navodi policija, dvojac joj je oduzeo isprave i prisilio ju da za njih obavlja kućanske poslove i prikuplja sekundarne sirovine, što joj nikada nije plaćeno. Također je utvrđena osnovana sumnja da je 39-godišnjakinja uz pomoć 31-godišnjeg Šibenčanina počinila kazneno djelo trgovine ljudima i ropstvo u pokušaju na štetu svoje maloljetne kćeri.

Policija navodi kako je osumnjičenica 2010. u dva navrata neuspješno pokušala prodati svoju maloljetnu kćer, a nakon toga prodaju je dogovorila s osumnjičenim Šibenčaninom za 20 tisuća eura. On je, stoji u policijskom priopćenju, maloljetnicu kanio kupiti kako bi je seksualno iskoristio. Dogovor bi se i sklopio da za to nije doznala policija koja je bosanskohercegovačku državljanku i Šibenčanina privela i uz kaznenu prijavu sprovela istražnom sucu Županijskog suda u Šibeniku. Otac osumnjičenice kazneno je prijavljen u odsutnosti.

Dvadesettrogodišnjakinji i maloljetnici pružena je pomoć u skladu s programom zaštite žrtava trgovine ljudima. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene