Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Šibenčanin uhićen sa 2,4 tone kokaina

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U dosad najvećoj zapljeni droge na Balearskom otočju španjolska je policija u subotu uhitila i Šibenčanina Nikolu Spahiju (28), Hrvata pod sumnjom da je sudjelovao u krijumčarenju 2,4 tone kokaina.

Na otvorenom moru, u blizini mjesta Sant Antoni na Ibizi, u subotu su uhićena još dva muškarca: jedan iz Bugarske i jedan iz Češke.

Pročitajte i ovo Ilustracija Završio u pritvoru Prodavao kokain uz odgodu plaćanja: Policija ga uhvatila na djelu, a onda su mu pretražili stan Snimke Dragane Miletić koje je objavio Nacionale Afera kokain trese Kosovo VIDEO Skandal u susjedstvu! Potpredsjednica općine snimljena kako se drogira: "Tjerali su me i prijetili mi"

Nakon što je o tome španjolska policija obavijestila hrvatsko veleposlanstvo u Madridu, informaciju o uhićenom Hrvatu danas je potvrdilo i hrvatsko Ministarstvo vanjskih poslova. Prema neslužbenim podacima, Hrvat je na katamaranu bio skiper.

Prema pisanju lokalnih medija, katamaran Tatibat, koji je plovio pod britanskom zastavom, španjolski policijski patrolni čamac Rio Cervantes presreo je u subotu u zoru, i to na oko 50 milja sjeverozapadno od mjesta Sant Antoni, između otoka Ibize i španjolske obale.

Policija nije naišla na otpor triju članova posade na katamaranu, na kojem su pronašli oko 80 paketa kokaina, od kojih je svaki težio između 25 i 35 kilograma. Procjenjuje se da je ulična vrijednost zaplijenjenog kokaina oko 200 milijuna eura.

Prema dosad objavljenim podacima, zapljena je rezultat zajedničke akcije španjolske policije, Američke agencije za suzbijanje droge (DEA) i britanske policije. Lokalna policija, izvještava list Diario de Ibiza, još nije potvrdila je li plan članova posade bio da 2,4 tone kokaina u nekom trenutku istovare na Ibizi, ili je to, pak, bila samo ruta.

Droga je bila namijenjena europskom tržištu, a upućeni pretpostavljaju da bi, nakon što se iskrca, bila podijeljena među raspačivačima iz raznih europskih zemalja. Španjolski mediji spekuliraju da je sporni teret tom zonom prolazio bez namjere da se zaustavlja na Ibizi.

Tome u prilog ide i činjenica da je katamaran Tatibat nepoznat u ibiškim lukama: ni u Sant Antoniju, ni u drugim lukama, piše list Diario de Ibiza, nema pisanih tragova da je plovilo ikada bilo na vezu. Policija je u subotu uhitila još dva Rumunja zbog sumnje da su povezani sa zaplijenjenom drogom.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene