Obavijesti Video Pretražite Navigacija
policijska brutalnost

"Zašto me upucao? Što sam napravio pogrešno?": Policajac pucao u 11-godišnjaka koji je zvao policiju

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Zbog policijske brutalnosti nastradao je 11-godišnjak u kojeg je Greg Capers pucao nakon što je dječak zvao policiju.

Policija iz Mississippija pucala je u 11-godišnjeg dječaka Aderriena nakon što je zvao policiju. Majka Nakala Murry kazala je za CNN da je pijani partner nasrnuo na nju kad se vratio kući oko četiri sata ujutro u Indianoli.

Rekla je Aderrienu da pozove policiju, a kada je policajac Greg Capers stigao, naložio je svima da izađu iz kuće. Imao je pištolj uperen prema njima, a kada je 11-godišnjak krenuo prema van iz dnevne sobe, upucao ga je u prsa.

Pročitajte i ovo Ilustracija nesretan slučaj Zaspao s cigaretom: Muškarac pronađen bez svijesti u plamenu, preminuo u bolnici

"Jecao je i stalno ispitivao: 'Zašto me upucao? Što sam napravio pogrešno?'", ispričala je majka, koja je pojurila do njega i pokušala mu zaustaviti krvarenje. Ubrzo je došao i policajac, koji je pozvao hitnu pomoć.

 

 

Aderrien je zadobio teške ozljede, a u srijedu je otpušten iz bolnice. "Bio je na centimetar od gubitka života", potresno je rekla majka.

Pročitajte i ovo Srbijanska policija Proizvodio ga Uhićen je ujak masovnog ubojice iz Mladenovca: Policija pronašla veću količinu nelegalnog oružja

Snimka kamere koja se nalazila na policajcu nije izašla u javnost, a istraga je u tijeku. Capers se trenutačno nalazi na plaćenom administrativnom dopustu dok se pucnjava istražuje, ali radno mjesto i dalje mu je sigurno.

Odvjetnik obitelji Murry Carlos Moore bijesan je jer Capers nije dobio otkaz. "Vjerujemo da bi grad i službenik trebali biti odgovorni Aderrienu Murrayu za štetu koju su prouzročili", rekao je.

Indianola je mali, većinom afroamerički grad s 31 posto stanovništva ispod granice siromaštva. 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene