Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dovršena istraga

Provaljivali u kuće i automobile u Zagrebu i okolici, krali sve što im je došlo pod ruku

Obijanje brave (Foto: Dnevnik.hr)
Obijanje brave (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr
Završena je istraga nad dvije osobe u dobi od 35 i 36 godina zbog kaznenih djela krađe, javlja policija.

U ponedjeljak rano ujutro, oko 4:20, zajedno su došli do garaže, gdje su otvorili otključana garažna vrata. Došli su do automobila marke Fiat Bravo, otvorili otključana vrata vozila, spustili ručnu kočnicu, izbacili vozilo iz brzine te ga izgurali prema ulici.

Pročitajte i ovo Ilustracija Iz 2022. Razriješen slučaj nestanka: Dvojac ubio vlasnika poslovnog prostora u Dubrovniku s jasnim ciljem Policija traži muškarca s fotografije (Foto: PU zagrebačka) Javite policiji Prepoznajete li ga? Policija traži muškarca s fotografija zbog krađe u zlatarnici u Zagrebu

Pritom su udarili u krilo otvorenih dvorišnih vrata. Htjeli su osloboditi vozilo pa su ga pokušali upaliti ključem koji je bio ostavljen u bravi za paljenje. To im nije uspjelo jer ih je čuo vlasnik automobila i upalio vanjsko svjetlo, zbog čega su pobjegli.

Nekoliko sati kasnije, oko 9:30, u mjestu Sveti Ivan Zelina, u Dubovcu Bisačkom, zajedno su provalili u kuću. Ispremetali su stvari i otuđili novac, dva mobitela i punjač te pakiranje s iglama za šivanje.

Tijekom noći s nedjelje na ponedjeljak, između 18 i 8 sati, također u Svetom Ivanu Zelini, u Ulici Vladimira Nazora, zajedno su došli do automehaničarske radionice. Našli su parkiran neispravan automobil marke Peugeot Expert, s ključem u kontakt-bravi. Pogurali su automobil nekoliko metara dalje niz ulicu, gdje su ga ostavili i udaljili se.

U istoj noći, između 17 i 8 sati, došli su u Zagreb u Filipovićevu ulicu. Tamo su vidjeli parkiran automobil marke Ford Focus i tu su ga na neutvrđen način otvorili te ušli unutra. U pretincu za rukavice pronašli su rezervni ključ kojim su ga upalili i odvezli se. Nedaleko od toga uslijed neprilagođene brzine sletjeli su na meki teren te nisu uspjeli izvući vozilo na kolnik pa su pobjegli.

Ujedno se sumnja da su i između 1 i 2. travnja u vremenu od 23:30 do 8:30 došli na adresu u Zagrebu u Badalićevoj ulici, gdje je bio parkiran automobil marke VW Golf, kojem su također bila otključana vrata te su iz pretinca vozila otuđili mobitel.

Ukupna materijalna šeta iznosi oko 44.500 kuna. Po dovršenom kriminalističkom istraživanju osumnjičeni su pritvoreni.

Aktualno Velika akcija policije u BiH: Uhićeno 9 osoba, pretresaju se lokacije širom zemlje Akcija Marakan (Foto: GPBiH) Akcija Marakan (Foto: GPBiH) Foto: GPBiH Akcija Marakan (Foto: GPBiH)1 Akcija Marakan (Foto: GPBiH)1 Foto: GPBiH Akcija Marakan (Foto: GPBiH)2 Akcija Marakan (Foto: GPBiH)2 Foto: GPBiH +0 Akcija Marakan (Foto: GPBiH)3 Svijet Velika akcija policije u BiH: Uhićeno 9 osoba, pretresaju se lokacije širom zemlje 1/4 >>

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene