Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zabio se u kućicu HAC-a

Prometni stručnjak o stravičnoj nesreći: "Ovo je atipična situacija, da je vozač bio svjestan bilo bi tragova kočenja..."

Aktualno Galerija Prometni stručnjak Rajko Horvat na mjestu nesreće - 6 Prometni stručnjak Rajko Horvat na mjestu nesreće - 6 Foto: DNEVNIK.hr Dalibor Špadina i Rajko Horvat na mjestu nesreće - 5 Dalibor Špadina i Rajko Horvat na mjestu nesreće - 5 Foto: DNEVNIK.hr Dalibor Špadina i Rajko Horvat na mjestu nesreće - 4 Dalibor Špadina i Rajko Horvat na mjestu nesreće - 4 Foto: DNEVNIK.hr +0 Dalibor Špadina i Rajko Horvat na mjestu nesreće - 3 Galerija 1/4 >>
U subotu ujutro, u stravičnoj nesreći na naplatnoj postaji Mraclin, poginuo je djelatnik Hrvatskih autocesta nakon što se u objekt u kojem se nalazio zabio automobil. Iako policija još nema službene informacije, prometni stručnjak Rajko Horvat je upozorio na ključne nedostatke na cestama. S njim je u Dnevniku Nove TV razgovarao reporter Dalibor Špadina.

Ono što je za sada poznato, vozač je u određenom trenutku skrenuo desno kraj HAC-ovog znaka i frontalno je, bez zaustavljanja, probio dva zida i usmrtio djelatnika.

''Ovo je atipična situacija s tipičnim uzrokom - brzina, s tipičnom posljedicom. Da je vozač je bio svjestan, on bi imao reakciju i bilo bi znakova kočenja. Kada bi njegova reakcija bila dobra, uzrok bi možda bio drukčiji. Iako je kolnik sklizak, zaustavni put bi bio značajno kraći. Iako ne treba spekulirati o brzini do kraja istrage, vjerojatno je ona bila viša od 100 km/h, na što upućuju i dokazi. Naime, iz ove nesreće trebamo izvući pouke'', kazao je Rajko Horvat, prometni stručnjak.

  Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Teško ozlijeđen Mladi vozač koji je skrivio prometnu na naplatnoj postaji mora na operaciju: ''Prebačen je u KB Dubrava nakon pozitivnog brisa na COVID''

Pročitajte i ovo Policija, ilustracija Kod Mraclina Stravične scene na autocesti: Autom potpuno demolirao kućicu HAC-a, poginuo djelatnik

''Nažalost u Hrvatskoj se jako malo posvećuje pozornost na zaštitne sustave. Iskustva govore da su takve nesreće dokaz da na neuobičajenim mjestima treba postaviti dobre sustave zaštite'', zaključio je Horvat.

Cijeli razgovor pogledajte u priloženom videu. 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene