Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Petorica muškaraca sa zagrebačkog i zagorskog područja uhićena su u zajedničkoj akciji krapinsko-zagorske i zagrebačke policije zbog osnovane sumnje da su se bavili preprodajom droge, odnosno da su nedozvoljeno posjedovali oružje.


Kako se neslužbeno doznaje, riječ je o Iliji Štamparu (49) iz Zaboka, Borisu Weberu (35) iz Zaprešića, Ninu Vilardiju (34) iz Zagreba, Josipu Verku (46) iz Krapinskih Toplica i Milanu Kušanu (54) iz Zaboka.

Vezani članci Kokain, ilustracija Europol: Nezapamćene količine kokaina i organizirani kriminal su na vrhuncu tijekom pandemije Zapljena splitske policije 01 Jedna od najvećih zapljena splitske policije u proteklih godinu dana: Oduzeto više od četiri kilograma heroina i skoro pola kile kokaina

Premetačinom Štamparova stana, kako je izvijestila policija,
pronađena su dva pištolja marke "walter" s prigušivačima, 25 komada streljiva, digitalna vaga s tragovima droge te pribor za konzumiranje droge. 

U Štamparevu automobilu pronađeno je 32.400 kuna i plastična vrećica s 92,1 grama kokaina. Kod Webera su pronađena 53 komada streljiva, a kod Vilardija, koji neprijavljeno živi u Stubičkim Toplicama, dva pečata i 58 komada bianco obrazaca ovjerenih povijesti bolesti.

Kako je rekao voditelj Ureda načelnika PU krapinsko-zagorske Miljenko Fruk, Štampar će uz kaznenu prijavu još danas biti prepraćen u Istražni centar Županijskog suda u Zagrebu zbog osnovane sumnje u zloporabu opojnih droga i nedozvoljeno posjedovanje oružje. Hože li i Vilardi završiti u istrazi, odnosno mogućem pritvoru, Fruk nije mogao reći, budući da sve ovisi o rezultatima ispitivanja.

Ostala trojica puštena su kućama, a Weber je "zaradio" prekršajnu prijavu zbog streljiva.