Obavijesti Video Pretražite Navigacija
OKONČANO SUĐENJE

Premlatili ga do smrti pa dobili 3 godine i 8 mjeseci zatvora: "Kazna je premala, ništa nam ne može vratiti sina..."

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tomislava Pergara prije šest su godina do smrti premlatili Matija Marčec, Bruno Hančić i Deni Pikl. Presuda je nepravomoćna, a nakon žalbi konačnu odluku donijet će viši, Županijski sud u Varaždinu.

Nakon šest godina i pet mjeseci suđenja jučer je Renata Marciuš, sutkinja Općinskog suda u Čakovcu, presudila Matiji Marčecu, Bruni Hančiću i Deniju Piklu, optuženima za nanošenje teške tjelesne ozljede sa smrtnom posljedicom Tomislavu Pergaru i pokušaj nanošenja teške tjelesne ozljede Robertu Veselku ispred narodnjačkoga kluba Guru u Čakovcu 27. siječnja 2011. godine.

Pročitajte i ovo Specijalna policija pred Županijskim sudom u Zagrebu Dio crnogorske narkobande U centru Zagreba scene kao iz akcijskog filma: Pred sud izvedena skupina koja se tereti za krijumčarenje kokaina Policija uhitila osumnjičene Tučnjava u Šibeniku Trojica muškaraca nasmrt pretukla pomorca, jedan bivši profesionalni boksač: Sve je počelo u kafiću...

Proglasila ih je krivima te je svakome za Pergarovu smrt odredila tri godine i tri mjeseca zatvora te za pokušaj teškog ozljeđivanja Veselka dodatnih sedam mjeseci. Jedinstvena kazna svakome iznosi po tri godine i osam mjeseci zatvora. Presuda je nepravomoćna, a nakon žalbi konačnu odluku donijet će viši, Županijski sud u Varaždinu.

"Kazna je premala i ništa nam ne može vratiti sina Tomislava. Ali, osjećamo neko olakšanje, sad kad su proglašeni krivima. Čestitamo sutkinji što je osudila svu trojicu i to na jednaku kaznu", kazali su za Međimurje.hr pred sudom Marijan i Spomenka Pergar.

Trojac je u noći 27. siječnja 2011. napao Pergara i Veselka koji su bili na piću u Guruu. Hančić, koji je inače radio u klubu kao konobar, te je noći bio samo gost, dok su Marčec i Pikl u klubu radili "na crno" kao zaštitar i DJ. Sukob je počeo nakon što su Pergar i Veselko pod utjecajem alkohola radili nered. Tad je Veselko uhvatio i jednog od gostiju, čiji je prijatelj pozvao Marčeca. Nakon što ga je Pergar udario u glavu, prema izjavama dvojice svjedoka, Marčec, Hančić i Pikl su rukama i nogama nastavili udarati Pergara i Veselka.

To su činili i do parkirališta, ali Pergar se od ozljeda nije mogao podići. Od zadobivenih ozljeda istog dana je preminuo u bolnici, prenosi 24 sata.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene