Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Šezdesetogodišnji Petar Pavlić iz Rijeke, koji je jutros prijetio da će izazvati eksploziju plinske boce u automobilu ispred zgrade riječkog Poglavarstva na Korzu, priveden je poslijepodne u Istražni centar Županijskog suda u Rijeci gdje mu je određeno 48-satno zadržavanje u pritvoru zbog kažnjivog djela prijetnje.


Umirovljenik iz Rijeke, 60-godišnji Petar Pavlić, oko 11:15 sati mirno se predao policiji nakon što je u bijelom "golfu" parkiranom na Korzu pred zgradom riječkog Gradskog poglavarstva prijetio da će aktivirati plinsku bocu u automobilu.

Vezani članci Sjekira (Foto: Guliver/Thinkstock) Nasilnik u Kaštelima sjekirom krenuo na policiju, svladala ga interventna: Prevezen na psihijatriju Gradsko poglavarstvo Zagreb (Foto: Davor Puklavec/PIXSELL) Nakon dojave o bombi: Pirotehničari pročešljali Poglavarstvo Grada Zagreba, u tijeku policijsko postupanje

Prilikom predaje Petar Pavlić je iz auta pustio svoja dva psa, uzeo aktovku te se rukovao s čelnicima riječke policije. Priveden je u prvu policijsku postaju.

Razlog njegovog nezadovoljstva je nefunkcioniranje sustava te odnos gradske vlasti prema njemu.

Kroz prozor automobila je u tri navrata izvjesio natpise: "Ovo je mirni prosvjed", "Građani, maknite se, ovo je eksplozivni auto", te "Ovo je protest zbog nefunkcioniranja sustava". 

Golf riječkih registarskih oznaka parkirao se na tom mjestu u 9,30 sati. S muškarcem su u automobilu bila i dva psa.

Pred zgradom Poglavarstva je bocama plina prijetio da će se dići u zrak ako mu se netko približi.