Pronađena droga u Sinju (Foto: PU splitsko-dalmatinska)
Pronađena droga u Sinju (Foto: PU splitsko-dalmatinska)

U Sinju su u srijedu za proizvodnju i preprodaju droga osumnjičene tri osobe. Dvije su kazneno prijavljene, a jedna prekršajno.


Policija je dovršila kriminalističko istraživanje nad 38-godišnjakom, kojeg se sumnjiči za počinjenje kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.

Vezani članci Amy Winehouse (Foto: Getty Images) Sjećanje koje živi u pjesmama: Tragična priča dive koja je sve izgubila u paklu alkohola i droge Droga pronađena u Splitu (Foto: PU splitsko-dalmatinska) U Splitu pala dilerica: Policija kod 28-godišnjakinje pronašla veću količinu droge i digitalne vage

U srijedu su, temeljem naloga, policajci obavili pretragu njegove obiteljske kuće na području Sinja. Pronađeno je 70 grama marihuane, sedam stabljika cannabis sative, rasklopni šator, trafo uređaj, dvije lampe, timer i digitalna vaga za precizno mjerenje.

Protiv njega je podnesena kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu.

Drugi prodavao heroin

Osim toga, provedeno je i kriminalističko istraživanje nad 52-godišnjakom, zbog istog kaznenog djela.

Policija ga sumnjiči da se tijekom proteklih mjeseci bavio preprodajom droge te da je prodao 0.75 grama osobi koju su policajci 4. lipnja zatekli s istom količinom droge na sinjskom području.

Pretragom njegovog doma pronađene su vrećice karakteristične za pakiranje droge. Protiv 52-godišnjaka je podnesena kaznena prijava.

Protiv druge osobe, zatečene s navedenom količinom heroina, podnesen Optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga.