Obavijesti Video Pretražite Navigacija
deaktivirali ih pirotehničari

Policija objavila nove detalje: Na Porscheu nije bila samo jedna bomba! Doznali smo i kako je otkrivena

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zagrebačka policija je objavila da su na Porscheu njemačkih registarskih oznaka pronašli i deakativirali "eksplozivne naprave".

Prava drama odvijala se u ponedjeljak u Susedgradu u Škorpikovoj ulici, gdje su mehaničari na Porscheu njemačkih registarskih oznaka pronašli neobičnu napravu.

Pročitajte i ovo Ilustracija U Drenovcima U reciklažnom dvorištu aktiviran upaljač ručne bombe: Ozlijeđen djelatnik komunalnog poduzeća Policija - 3 Istraga u Vukovaru Lažna dojava o eksplozivnoj napravi u srednjoj školi: Učenici evakuirani, nastave nema ni sutra

Odmah je obaviještena policija, a uskoro je ustanovljeno da se radi o eksplozivnoj napravi, pa je područje odmah evakuirano, a na teren su izašli pirotehničari.

I dok su jučerašnje informacije govorile da se radi o jednoj napravi, današnje priopćenje PU zagrebačke otkriva da je bombi bilo više.

"U Škorpikovoj ulici, u autoservisu, na osobnom automobilu marke Porsche stranih registarskih oznaka u vlasništvu trgovačkog društva iz Njemačke koji koristi 43-godišnjak, prilikom pregleda automobila zaposlenici su pronašli eksplozivne naprave. Odmah po dojavi policiji na sumnju u eksplozivne naprave, na mjesto događaja su došli policijski službenici te ih deaktivirali, čime je uklonjena opasnost za građane i zaposlenike", stoji u priopćenju zagrebačke policije, koja nastavlja s kriminalističkim istraživanje.

Skinuli kotač i pronašli bombu

U servisu doznajemo da se onaj tko je naprave postavio poprilično namučio. "Naš je serviser skinuo prednji kotač i tek onda uočio napravu za koju se odmah posumnjalo da bi mogla biti eksplozivna. Odmah smo pozvali policiju i ispraznili servis", rekao nam je jedan od zaposlenika servisa. 

Policija je po dolasku sve ogradila, deaktivirala bombu te izuzela sve tragove. Informaciju da nije u pitanju bila samo jedna eksplozivna naprava i u servisu su doznali tek danas iz medija. Porsche je odvezla policija, a servis danas normalno radi.

Automobil jest u vlasništvu njemačke tvrtke, ali ga vozi Hrvat koji ga redovno održava upravo u tom servisu. Ime vlasnika, međutim, ne žele otkrivati.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene