Snimka tučnjave u Samoboru (Screenshot: Facebook)
Snimka tučnjave u Samoboru (Screenshot: Facebook)

Zagrebačka policija objavila je detalje vezane za snimku tučnjave ispred jedne samoborske pekare na kojoj su dva mladića odjevena kao policajci.


Potvrdili su kako mladići na snimci nisu policajci, već su se zamaskirali za fašnik, a jedan je od njih uzeo dio policijske odore od člana obitelji koji je policajac bez njegova znanja. 

Vezani članci Krušna peć, ilustracija Užas u Sloveniji: Prilikom rušenja krušne peći pronašli dječju lubanju: ''Ovdje živim 41 godinu i svih ovih godina nije se dogodilo ništa neobično'' Eksplozija u Zagrebu - 1 U eksploziji u Zagrebu uništena kuća, žena lakše ozlijeđena: "Bio sam u kupaoni, prao ruke. Mislio sam da je potres"

"Do sada prikupljenim obavijestima utvrđeno je da se događaj dogodio jučer, 3. ožujka, između 1 i 2 sata ujutro u Samoboru u Ulici Ljudevita Gaja te da sudionici sukoba nisu policijski službenici, iako je jedan od njih, 23-godišnjak, dio policijske odore bez znanja člana obitelji koji je policijski službenik Policijske uprave zagrebačke, uzeo s namjerom da ju iskoristi za sebe i 24-godišnjaka kako bi sudjelovali na fašniku.

U sukobu su s jedne strane sudjelovali navedeni 23-godišnjak i 24-godišnjak te dvojica 23-godišnjaka i 23-godišnjakinja, a na drugoj isto tako pet osoba (20, 20, 19, 19, 18). Te su se dvije grupe srele na ulici, međusobno si počele dobacivati, potom se verbalno sukobili, a onda i fizički. U tom sukobu sudjelovala su s jedne strane trojica mladića (dva mladića maskirana u policajce i njihov 23-godišnji prijatelj) i s druge strane četvorica (dvojica 20-godišnjaka, 18-godišnjak i 19-godišnjak).

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeni su elementi prekršaja iz čl. 13. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira za sve osim 19-godišnjaka iz druge grupe, koji je počinio prekršaj iz čl. 6. istog Zakona, s obzirom na to da je u samom sukobu iskazao upornost i bezobzirnost.

Dvojica mladića koja su u tom događaju koristila dijelove policijske odore ujedno su počinila prekršaj iz čl. 10. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, a koji između ostalog propisuje kaznu i zbog neovlaštenog nošenja znakova službene osobe", poručuju iz policije.