Snimka tučnjave u Samoboru (Screenshot: Facebook)
Snimka tučnjave u Samoboru (Screenshot: Facebook)

Na snimci koja se širi društvenim mrežama vidi se kako skupina mladića brutalno prebija dva "policajca". No, kako je snimka, prema svemu sudeći, nastala u Samoboru u kojem traje poznati fašnik, vjerojatnije je da je dvojac koji je izvukao deblji kraj zapravo samo bio maskiran u policajce.


Snimka na kojoj skupina mladića brutalno prebija dva policajca kruži društvenim mrežama. Na snimci koja traje svega 13 sekundi, vidi se kako se dvije osobe u policijskim odorama bezuspješno pokušavaju obraniti od udaraca nekolicine mladića, a na kraju snimke ostaju bespomoćno ležati na pločniku.

Vezani članci Sjekira (Foto: Guliver/Thinkstock) Žestoki sukob trojice pijanih muškaraca, radile šake, sjekira i - zubi Slika nije dostupna Hoćete li ih prepoznati?

Čuju se i ljudi koji im dovikuju da prestanu, no ne vidi se da se netko ozbiljnije umiješao da spasi „policajce“.

Iako se ne zna kad je snimka točno nastala čini se da se tučnjava dogodila u Samoboru. A kako se u pozadini čuje glasna muzika, za pretpostaviti je da je video snimljen ovih dana, u vrijeme poznatog samoborskog fašnika.

U zagrebačkoj policiji potvrdili su nam da su upoznati sa snimkom, no čini se da sumnjaju da je riječ o pravim policajcima.

„Zasad nemamo prijave o takvom događaju, a s obzirom na formu odijevanja, najvjerojatnije se ne radi o policijskim službenicima“, kažu nam u PU zagrebačkoj, gdje još uvijek utvrđuju o čemu se točno radi.

Čini se da i u policiji vjeruju kako nisu pretučeni pravi policajci, već dvojac koji se na samoborskom fašniku maskirao u policajce. 

Slično razmišlja i kriminalist Željko Cvrtila koji upozorava na jedan drugi problem. "Čini mi se da se ne radi o pravim policajcima jer se vidi da nemaju oružje kao ni službenu obuću kakvu nose policajci. Vjerojatno se radi o mladićima koji se maskirali u policajce, no problem je što nitko osim policije ne smije nositi službenu policijsku odoru", kaže Cvrtila. 

U problemu bi se mogli naći i oni koji su im službenu odoru posudili za fašnik.