Obavijesti Video Pretražite Navigacija
uskok provodi istragu

Poželio biti milijunaš: Policajac lažirao podatke o naplaćenim kaznama i sebi zadržao više od 800 tisuća kuna

Novac/Ilustracija (Foto: Dnevnik.hr)
Novac/Ilustracija (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr
USKOK provodi istragu protiv policajca iz Belišća kojeg sumnjiči da je pronevjerio novac od naplaćenih kazni i sebi zadržao najmanje 831.178 kuna.

USKOK je, na temelju kaznene prijave, donio rješenje o provođenju istrage protiv hrvatskog državljanina (1967.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti, krivotvorenja službene ili poslovne isprave te ovjeravanja neistinitog sadržaja.

Sumnjiči ga se da je, u razdoblju od 1. siječnja 2013. do 26. ožujka 2021. u Belišću, Valpovu i Osijeku, kao policijski službenik Policijske postaje Belišće zadužen za preuzimanje novčanih kazni naplaćenih u prekršajnim postupcima i predaju novca u Državni proračun Republike Hrvatske, te za evidentiranje, zaduživanje i razduživanje obrazaca potvrda o naplaćenim novčanim kaznama, od policijskih službenika preuzeo ukupno 1.949.215,90 kuna, a potom dio tako primljenog novca nije uplatio u Državni proračun Republike Hrvatske, već ga je uzeo i zadržao za sebe. Time je, tvrdi USKOK, sebi pribavio protupravnu imovinsku korist od najmanje 831.178,59 kuna.

Kako bi prikrio svoju rabotu, policajac je u službenu evidenciju MUP-a unio lažne podatke o naplaćenim iznosima kazni. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna OŠTETILA MUP Iz zgrade u kojoj je sjedište krim-policije nestalo 130 tisuća kuna. Osumnjičena namještenica, pogledajte što je ispričala istražiteljima

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna provodi se istraga Sindikalni povjerenik iz požeške bolnice osumnjičen da je iz kase uzajamne pomoći uzeo više od milijun kuna

Također, prilikom redovnih godišnjih inventura u razdoblju od 2013. godine do 2020. godine, okrivljenik je u liste Inventure robe unio neistinite podatke o stanju zaliha obrazaca i svojim potpisom ovjerio unijete podatke. Potom je i sačinio završne Zapisnike o provedenim inventurama s neistinitim podacima o ukupnoj naplati i zalihama obrazaca te takvu dokumentaciju predočio članovima inventurnog povjerenstva, koji su ih, ne sumnjajući u istinitost navedenih podataka, svojim potpisom ovjerili, izvijestio je USKOK.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene