Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Objavljeni detalji

Pijani Britanac priredio šou na aerodromu: Vrijeđao je policajce, a jednog i ozlijedio

Ilustracija
Ilustracija Foto: Luka Gerlanc/Cropix
U Zračnoj luci Zadar dogodio se incident u subotu oko 23 sata.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja policija sumnjiči 29-godišnjeg državljanina Velike Britanije da je počinio kazneno djelo Prisila prema službenoj osobi i zbog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira te Zakona o nadzoru državne granice.

U subotu 22. lipnja oko 23 sata u Zračnoj luci Zadar tijekom obavljanja ulazne granične kontrole putnika 29-godišnjak je u dva navrata pokušao napustiti područje graničnog prijelaza prije obavljene granične kontrole.

U tome su ga spriječili policajci, nakon čega se on pod vidnim utjecajem alkohola naročito drsko i nepristojno ponašao te vrijeđao i omalovažavao policijske službenike koji su postupali na graničnoj kontroli.

Pročitajte i ovo Ilustracija Tragedija u Slavoniji Poginuo otac petero djece: Policija objavila detalje

Muškarac je uz uporabu sredstva prisile uhićen i doveden u prostorije policije, gdje je odbio ponuđeno alkotestiranje.

Tijekom daljnjeg postupanja policije svojim protupravnim ponašanjem i pružanjem aktivnog otpora sprječavao je službene osobe u obavljanju službene radnje te je odgurnuo policajca, koji je pritom zadobio lakše tjelesne ozljede.

Pružena mu je liječnička pomoć u zadarskoj bolnici, dok je Britanac odbio ponuđenu liječničku pomoć.

Pročitajte i ovo Ilustracija Vlasti se iskazale Beskućnik vratio novčanik s 2000 eura, nagrađen je: Dobio je kipić srebrnog palca i poklon-bon

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja protiv osumnjičenog 29-godišnjaka podnosi se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu zbog kaznenog djela Prisila prema službenoj osobi te je sinoć predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske.

Zbog prekršaja izbjegavanja obveze granične kontrole iz Zakona o nadzoru državne granice te zbog naročito drskog i nepristojnog ponašanja te vrijeđanja i omalovažavanja policijskih službenika, protiv osumnjičenika se podnosi optužni prijedlog Općinskom sudu u Zadru.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene