Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Drugi pobjegao

Pijan sjeo za volan i dao po gasu, sletio u kanal i prevrnuo se na krov: Ozlijeđeno trogodišnje dijete

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Blagdanski vikend na požeško-slavonskom području dosad je protekao s dosta posla za tamošnju policiju kad je riječ o prometnim nesrećama, a u jednoj od njih ozlijeđeno je i trogodišnje dijete.

Prebrza vožnja u alkoholiziranom stanju bez sigurnosnog pojasa zamalo je došla glave 36-godišnjeg vozača koji je teško ozlijeđen u prometnoj nesreći, a sreća je da je trogodišnje dijete koje je s njim bilo u automobilu lakše ozlijeđeno. 

A moglo je sve i puno gore završiti kad je u subotu nešto iza 19 sati u mjestu Grabarje muškarac pod utjecajem alkohola od 1,53 promila ne vezavši se sjeo za volan osobnog automobila marke ''Opel'' požeških registarskih oznaka i dao po gasu.

Pročitajte i ovo Pojas koji život znači - 1 Sigurnost na cesti Četiri sekunde i jedan klik spašavaju život: ''Nevjerojatno je da to ljudi nikako ne mogu shvatiti''

Pročitajte i ovo Ilustracija Policija objavila detalje Ima 17 godina, u istom danu automobilom je prouzročio dvije prometne nesreće i oba puta pobjegao

Uslijed neprilagođene brzine izgubio je nadzor nad vozilom, sletio u putni kanal te udario u betonski dio kolnog ulaza nakon čega je došlo do prebacivanja vozila na krov.

U prometnoj nesreći vozač je teško, dok je trogodišnje dijete koje se nalazilo kao putnik u vozilu lakše ozlijeđeno.

Protiv 36-godišnjaka slijedi prekršajni nalog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama te dopis Hrvatskom zavodu za socijalni rad - Područni ured u Požegi, najavila je policija.

Pročitajte i ovo Prometna nesreća Petero u bolnici Detalji prometne nesreće u Vinkovcima: Djeca ispala kroz vjetrobransko staklo, završili u odvodnom kanalu

Ilustracija Ilustracija (Foto: Getty Images)

Bijeg s mjesta nesreće

Tijekom protekla 24 sata na požeško-slavonske policijske uprave dogodio se i bijeg s mjesta prometne nesreće u Požegi.

U subotu oko 20:30 33-godišnji vozač koji je upravljao osobnim automobilom marke ''Audi'', riječkih registarskih oznaka, nije se kretao sredinom obilježene prometne trake te je prešao na kolni ulaz i desnim bočnim dijelom udario u zadnji desni dio osobnog automobila marke ''Mercedes'' stranih registarskih oznaka. Njime je upravljao 25-godišnjak koji je prethodno skrenuo na kolni ulaz i tu se zaustavio.

Nakon udara 33-godišnjak je napustio mjesto događaja, a da nije ostavio svoje podatke niti podatke o vozilu kojim je upravljao. No ubrzo su ga pronašli policajci i utvrdili da je upravljao vozilom pod utjecajem alkohola od 1,11 promila.

Pročitajte i ovo Ilustracija Odgoj, prevencija, represija Koliko je onih koji bez vozačke dozvole siju smrt na cesti? ''Neki smatraju da su iznad zakona i pravila, a ni kazna ih previše ne brine''

S obzirom na to da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja smješten je u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi prekršajni nalog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

U sobi za triježnjenje s prekršajnim nalogom završio je i 33-godišnjak kojega je u nedjelju ujutro nekoliko minuta iz ačetiri sata u Pakracu zaustavila policija u nadzoru prometa dok je upravljao osobnim automobilom marke ''Chevrolet'' daruvarskih registarskih oznaka pod utjecajem alkohola od 2,25 promila.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene