Bolnica, ilustracija (Foto: Dnevnik.hr)
Bolnica, ilustracija (Foto: Dnevnik.hr)

U noći s utorka na srijedu pacijent na Jedinici intenzivnog liječenja KBC-a Split na Križinama ustao je iz kreveta, dohvatio metalnu šipku i počeo uništavati sve oko sebe. Lakše je ozlijeđena medicinska sestra, javlja policija.


"U 0:23 iz splitske bolnice zatražena je intervencija policije zbog, kako je u dojavi navedeno, nasilnog ponašanja jednog pacijenta. On je oštetio inventar i napao liječničko osoblje", potvrđeno je iz PU splitsko-dalmatinske.

Vezani članci Splitski gradski autobus, ilustracija (Foto: Pixsell,Ivo Cagalj) Napadnut vozač gradskog autobusa u Splitu: Uhvaćen jedan maloljetnik, policija traga za drugim Vladina zgrada ispred koje se dogodio napad nožem (Foto: PA Images/PIXSELL) - 7 Krvavi incident ispred britanskog ministarstva unutarnjih poslova: Muškarac izboden nožem

Muškarac je metalnom šipkom napao i lakše ozlijedio medicinsku sestru te oštetio bolnički inventar. Policija je obavila očevid i utvrđuju se sve okolnosti. Informacija o visini materijalne štete trenutačno nema.

"Osoba, s obzirom na njezino zdravstveno stanje, nije privedena u službene prostorije, već je zadržana na daljnjem liječenju", dodaju u policiji.

Pacijent je iz čistog mira ustao, uhvatio metalnu šipku i počeo udarati po svemu što ga je okruživalo.

Prof. dr. Nenad Karanović, predstojnik Klinike za anesteziologiju, reanimatologiju i intenzivno liječenja KBC-a Split, za DNEVNIK.hr kazao je da je došlo do uznemirenosti jednog bolesnika.

"To se može dogoditi na bolničkom liječenju, pogotovo u jedinicama intenzivnog liječenja. Uzroci mogu biti različiti. On je krenuo uništavati opremu. Osoblje ga je pokušalo spriječiti. Tijekom toga je lakše ozlijeđena jedna medicinska sestra. Oštećena su dva respiratora i jedan monitor. Ostali pacijenti nisu bili ugroženi", kazao je dr. Karanović.

Tijekom incidenta medicinsko osoblje pozvalo je policiju i zaštitara koji su pacijenta smirili, a naknadno je pozvan i psihijatar koji je odredio dodatnu terapiju za pacijenta. "Došlo je do stanja uznemirenosti i konfuzije bolesnika i on je počeo uništavati opremu oko sebe", dodao je. Ozlijeđena medicinska sestra dobila je udarac u ruke.

Talijanski političar koji se protivi cijepljenju obolio od vodenih kozica i završio u bolnici