Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nalogodavac još nepoznat

Osumnjičeni za napade na Miljuša i Galinca ostaju u pritvoru

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dvojici osumnjičenih za pokušaje ubojstva novinara Dušana Miljuša i poduzetnika Josipa Galinca produljen je pritvor za još mjesec dana, izvijestili su sa zagrebačkog Županijskog suda na kojem se od kraja prosinca za taj zločin vodi istraga protiv Đorđa Vuletića i Darka Dakića.

Istražni sudac Zdenko Posavec pritvor im je ponovno produljio zbog opasnosti od mogućeg utjecaja na svjedoke i supočinitelje za kojima se traga, opasnosti od ponavljanja kaznenog djela te teških okolnosti u kojima je počinjeno nedjelo za koje se terete. Sudac je potvrdio da do kraja istrage treba saslušati još 'šest, sedam svjedoka, ako ne bude nekih novih prijedloga'.

U istrazi su dosad svjedočile i žrtve brutalnog premlačivanja - novinar 'Jutarnjeg lista' Dušan Miljuš i poduzetnik Josip Galinec. Bivši policajac i optuženik u slučaju tzv. zločinačke organizacije kojoj se sudilo krajem 90-ih, 49-godišnji Đorđe Vuletić i 33-godišnji Darko Dakić od uhićenja negiraju sumnje da su u rujnu 2008. brutalno pretukli poduzetnika Galnica usred dana kod Ministarstva gospodarstva. Dakića se sumnjiči i da je s još jednim nepoznatim napadačem u lipnju te godine brutalno pretukao novinara Miljuša ispred njegova stana u naselju Kajzerici. Vuletića i Dakića tereti se kao 'izvršitelje pokušaja ubojstva', a nalogodavac još nije poznat. (Hina)

Pročitajte i ovo Izraelske rakete pogodile lokaciju u Iranu Iz minute u minutu Šef NATO-a oglasio se o ratu na Bliskom istoku; Iranski ministar: "Izraelski dronovi nisu prouzročili štetu..." Slika nije dostupna Istraga protiv Dakića i Vuletića Miljuš i Galinec svjedočili na Županijskom sudu u vezi napada

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene