Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Splitska policija istražuje tko je ispisao grafite neprimjerenog i diskriminirajućeg sadržaja na splitskoj sinagogi, potvrđeno je večeras u splitsko-dalmatinskoj Policijskoj upravi.


Policija je priopćila da im je u ponedjeljak, 30. svibnja, prijavljeno da je u Ulici Židovski prolaz za sada nepoznat počinitelj ispisao grafite neprimjerenog i diskriminirajućeg sadržaja. Grafiti su ispisani na stanu i stubištu Židovske općine, potvrdila je policija i najavila da će nakon kriminalističke obrade o rezultatima izvijestiti nadležno državno odvjetništvo.

Sinagoga u Splitu je jedna od najstarijih europskih još uvijek aktivnih sinagoga. Nastala je u 16. stoljeću, u nekadašnjem židovskom getu, adaptacijom drugog kata dviju spojenih srednjovjekovnih kuća. (Hina)
 

Vezani članci Zapalilo se 10-ak motocikala na splitskoj rivi - 2 Otkriveno što je uzrok velikog požara na splitskoj Rivi. Izgorjelo osam motocikala, dva automobila... Požar na Rivi u Splitu Veliki požar u centru Splita, gusti dim nadvio se nad gradom: Usred dana planuli motocikli na Rivi