Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Protiv 32-godišnjeg Kninjanina podnesena je kaznena prijava zbog nedopuštenog držanja veće količine oružja i eksploziva, rečeno je danas na konferenciji za novinare u PU šibensko-kninskoj.


Riječ je o muškarcu koji je zbog toga uhićen 15. rujna, a njegov identitet, kao ni nacionalnost, policija nije željela otkriti. 

Vezani članci U parkiranom automobilu pronađeno tijelo djeteta - 1 DORH otkrio strašne detalje tragedije u Kninu, nakon ispitivanja nisu zatražili istražni zatvor za oca: "Ocijenjeno je da za to nema zakonskih uvjeta" Marko Jelić Kandidat za šibensko-kninskog župana Marko Jelić o svojem uspjehu u prvom krugu: "Birači traže nešto novo, traže promjene"

Oružje je pronađeno u spremniku za loživo ulje u obiteljskoj kući u Kninu, iz koje je, uz intervenciju vatrogasaca, izvučeno, među ostalim, 2,4 kilograma TNT-a, 9 protupješačkih mina, raketni motor "maljutka" i 4000 streljiva različitog kalibra. 

Većinom je riječ o oružju zaostalom iz Domovinskog rata. 

Kninjanina je policiji prijavio susjed, nakon čega je izvedena složena akcija uklanjanja oružja i eksploziva iz spremnika, rekao je načelnik Odjela policije Krešimir Nimac.