Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Topusko i Glina

Policija u dva dana spriječila krijumčarenje 69 stranih državljana: "Svi su podnijeli zahtjev za međunarodnu zaštitu"

Ilustracija
Ilustracija Foto: MUP
Sisačko-moslavačka policija u dva je navrata zaustavila krijumčare migranata. U vozilima su prevozili strane državljane, njih ukupno 69.

Policajci koji rade na poslovima sprječavanja nezakonitih migracija i prekograničnog kriminaliteta u nedjelju u jutarnjim satima na području Topuskog zaustavili su kombi bosanskohercegovačkih registarskih oznaka kojim je upravljao 52-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine. U kombiju je bilo 38 stranih državljana koji su nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku.

Pročitajte i ovo Gabriel Tatić Matijević i njegov otac Uspješna akcija pronalaska Otac za DNEVNIK.hr otkrio nove detalje o sinu Gabrielu: "Hospitaliziran je, testiran je na droge..."

Sljedećeg dana, 2. listopada, na glinskom području, zaustavljen je kombi također bosanskohercegovačkih registracija kojim je upravljao 36-godišnji hrvatski državljanin, a u kombiju se nalazio 31 strani državljanin koji je nezakonito ušao u Hrvatsku.

Pročitajte i ovo Muškarac se zatvorio u kuću - 6 Prijetio i bombama FOTO Gotova drama u Slavoniji, predao se muškarac koji je gađao kuću molotovljevim koktelima: "Da smo ostali unutra kad je ubacivao u boravak, zapalio bi nas"

Zbog sumnje da su protuzakonito ušli, kretali se i boravili u Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma, osumnjičeni su uhićeni i privedeni.

Pročitajte i ovo Policija Lice s tjeralice Tijekom rutinske kontrole policija zaustavila muškarca kojeg traži njemačka policija

"Utvrđeno je da su osumnjičeni iz koristoljublja za unaprijed dogovoreni novčani iznos prevozili strane državljane do krajnjeg odredišta. Svi su strani državljani izrazili namjeru podnošenja zahtjeva za međunarodnu zaštitu", naveli su iz sisačko-moslavačke policije.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene