Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Podignuta optužnica

Muškarac ubio svojeg teško pokretnog brata pa lažno dojavio policiji da je nestao

Policija
Policija Foto: Ante Cizmic/Cropix
Županijsko državno odvjetništvo u Sisku podiglo je pred sisačkim Županijskom sudom optužnicu protiv A.Š. (56) kojega se tereti da je u Kutini, u noći na 6. listopada 2020., ubio svojeg brata Ž.Š.(51) za kojeg je nakon ubojstva dojavio da je nestao.

Tužiteljstvo je, ne navodeći identitete, izvijestilo da A. Š. tereti za teško ubojstvo brata koji je bio u potpunosti lišen poslovne sposobnosti i teško pokretan.

Pročitajte i ovo Velika šteta u poljoprivredi - 2 Slijede poskupljenja? Goleme štete nakon nevremena, poljoprivrednici poručuju: "Ne znam, sjesti i plakati..."

Dodalo je i da se okrivljenika tereti da je ubio brata na neutvrđeni način, nakon čega je tijelo odnio i sakrio u blizini obiteljske kuće pa lažno dojavio da mu je brat nestao.

Županijsko državno odvjetništvo u Sisku napomenulo je da je sudac sisačkog Županijskog suda prihvatio prijedlog tužiteljstva da se A.Š produži istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

Mediji su ranije izvijestili da je policija u ožujku 2022., u šumi u blizini mjesta stanovanja, pronašla dijelove tijela i odjeće nestalog muškarca te da je iscprno vještačenje pronađenog materijala otkrilo identitet osobe, kao i da je ubijena u vlastitoj kući.

Pročitajte i ovo Vojska pomaže u sanaciji štete - 2 Utrka s vremenom Stradalim Slavoncima nakon nevremena pomaže vojska: "Konačno su došli, počeli su s čišćenjem"

Dodali su da su i susjedima i policiji bile čudne okolnosti nestanka s obzirom na to da je Ž.Š, kako su rekli, bio ovisan od tuđoj brizi i pomoći te da ne bio bio u stanju igdje otići sam bez da mu netko ne pomaže.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene