Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Primorsko-goranska županija

Manje prometnih nesreća i smrtno stradalih

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Načelnik odjela za sigurnost cestovnog prometa primorsko-goranske Policijske uprave Boris Skeledžićj je rekao da se na području te uprave u osam mjeseci 2011. dogodilo 2508 prometnih nesreća ili 1,3 posto manje nego u istom razdoblju lani.

U tim prometnim nesrećama smrtno je stradalo 20 osoba ili osam manje nego u prvih osam mjeseci 2010. Teško je ozlijeđeno 145 i lakše 738 osoba, naveo je Skeledžić.  Posebice je upozorio na sve češće stradanje mopedista i motociklista - poginulo je sedam vozača motocikla i jedan vozač mopeda, ali je ipak smanjen broj smrtno stradalih vozača dvokotača prema osam mjeseci 2010. kad ih je poginulo 13.

Najčešći uzroci tih nesreća, naveo je, neprimjerena je brzina uvjetima, nepropisno pretjecanje i obilaženje te oduzimanje prednosti prolaza motociklistima.

Istaknuo je da jedan od strateških ciljeva PU-a smanjiti stradanja vozača mopeda i motocikla, koji su uz pješake najugroženija skupina sudionika u prometu. Radi toga PU sudjeluje u provedbi i preventivno-edukativnih i pojačanih preventivno-represivnih akcija, dodao je. (Hina)

 

Pročitajte i ovo Ilustracija Očevid u tijeku Teška nesreća na porečkoj obilaznici, jedna osoba poginula Ilustracija kod Rakovice Poginuo vozač, još nije identificiran: Zabio se u metalnu ogradu i prevrnuo na cesti

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene