Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Podignuta optužnica

Krijumčario migrante iz Indije za 1000 eura: Bježao od policije, jednog skoro pregazio

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Općinsko državno odvjetništvo u Čakovcu je 6. srpnja, nakon provedene istrage, podiglo pred Općinskim sudom u Čakovcu optužnicu protiv državljanina Srbije koji je prevozio migrante iz Indije i kombijem skoro pregazio policajca.

Državljana Srbije, 53-godišnjaka, tereti se da je 10. lipnja 2022. u okolici Slavonskog Broda, za obećanih 1000 eura, primio u kombi više državljana Indije koji nisu imali vizu niti odobren boravak unutar Republike Hrvatske ili Šengenskog prostora, s ciljem da ih ilegalno preveze u Sloveniju.

Policija ga je uočila tijekom vožnje u mjestu Sveti Križ i naredili mu zaustavljanje, no 53-godišnjak se odbio zaustaviti. Tereti ga se da je nastavio vožnju uz desni rub kolnika i zaobišao jednog policajca te nastavio vožnju prema drugom policajcu koji je morao odskočiti u stranu kako bi se spasio od naleta kombija.

Pročitajte i ovo Migranti MIGRANTSKA RUTA Migranti snimljeni na cesti kod Pokupskog: "Ljudi se boje izlaziti iz dvorišta. Gdjegod uđete u šumu, naletjet ćete na njihove stvari i šatore." Oglasila se i policija

Okrivljenik se nalazi u istražnom zatvoru, a vijeće Općinskog suda u Čakovcu prihvatilo je prijedlog državnog odvjetništva i produljilo okrivljeniku istražni zatvor zbog opasnosti od bijega, objavilo je Općinsko državno odvjetništvo u Čakovcu.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene