Obavijesti Video Pretražite Navigacija
EKSPLICITNE FOTOGRAFIJE

Umjesto ljubavne romanse, 23 djevojke postale žrtve. Stručnjak upozorava: "Osobe nisu svjesne posljedica"

Aktualno Galerija Porin Makarić - 2 Porin Makarić - 2 Foto: DNEVNIK.hr Domagoj Mikić Domagoj Mikić Foto: DNEVNIK.hr Porin Makarić - 1 Porin Makarić - 1 Foto: DNEVNIK.hr Porin Makarić - 1 Porin Makarić - 1 Foto: DNEVNIK.hr +0 Porin Makarić - 2 Galerija 1/5 >>
Umjesto ljubavne romanse, 23 djevojke postale su žrtve beskrupulozne ucjene mladića iz Zagorja. Namamio ih je da mu preko Instagrama pošalju eksplicitne fotografije pa ih slao na razne oglasnike za seks.

Umjesto ljubavne romanse, 23 djevojke iz Podravine, Zagorja i Zagreba postale su žrtve ucjene mladića iz Zagorja. Prvo ih je namamio da mu pošalju svoje eksplictne fotografije. Kada bi djevojke to učinile, on bi njihove fotografije stavio na razne seks-oglasnike.

Potom je, prijeteći da će poruke proslijediti njihovim obiteljima, tražio i dodatne fotografije.

Tužitelji za mladića traže 18 mjeseci bezuvjetnog zatvora i dugotrajnu zabranu pristupa internetu s obzirom na to da mu ovo nije prvi takav zločin. Stručnjaci pozivaju na oprez.

"Jedini krimen svih djevojaka je što su pale na slatkorječivost mladića. On je to iskoristio i namamio ih da mu preko Instagrama pošalju eksplicitne fotografije te ih slao na razne oglasnike za seks. Potom bi ih ucjenjivao da će, ako mu ne pošalju nove fotografije, sve reći njihovim obiteljima.

Čak je i tražio da mu nadoknade duševnu bol kroz seksualne usluge", izvijestio je reporter Dnevnika Nove TV Domagoj Mikić.

Manijaka s druge strane aplikacije vrlo je teško prepoznati. "Vrlo teško je na prvu, potreban je oprez", kazao je Porin Makarić iz Zavoda za afektivne poremećaje KB Vrapče u Dnevniku Nove TV.

Pojasnio je da takve osobe najčešće imaju manjak empatije, sposobne su zavesti drugu osobu i sve napraviti da dođu do svojeg cilja.

"Osobe koje šalju svoje fotografije nisu svjesne posljedica. Takav materijal uvijek može biti iskorišten protiv nas", upozorava Makarić, koji ističe da postoji više vrsta ucjenjivača.

Pročitajte i ovo Anka Mrak Taritaš SEKS-SKANDAL Ne prestaju reakcije na burna zbivanja u Splitu: "Ne možete braniti svoju situaciju, a napadati nečiju tuđu. Ja tu nemam nikakvog opravdanja"

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna roditelji ogorčeni Djed Božićnjak u Slavoniji "obradovao" 200-tinjak djece stripom eksplicitnog sadržaja: "Koji si pak ti? Izlazi iz mene"

Može biti riječ o organiziranom kriminalu ili o individui koja ima socijalno neprihvatljivo ponašanje. Što se tiče sekstinga i koronavirusa, ta je kombinacija mogla kumovati porastu takvoj vrsti komunikacije.

Makarić je rekao da im je pandemija zadala više posla nego prije. Savjetuje djevojkama da budu oprezne. "S nepoznatim osobama ne bi trebalo tako komunicirati. U slučaju da se nađu u takvoj situaciji trebaju se javiti policiji i drugim institucijama", zaključuje Makarić.

Više o ovom slučaju pogledajte u priloženom videu.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene