U nedjelju oko 21 sat zagrebačka policija primila je dojavu da iz prostorija trgovačkog centra Billa kod velikog zagrebačkog rotora kulja gust dim.


Uzrok sinoćnjeg požara u kojemu je izgorjelo skladište trgovačkog centra Billa, na Jadranskoj aveniji u Zagrebu, još uvijek nije poznat, a zbog jake kiše jutros je odgođen
početak očevida.

Vezani članci Gužve na rotoru prvi radni dan nakon otvorenja - 7 O gužvama na rotoru oglasili se iz Grada Zagreba i najavili nove promjene: "Počinjemo već danas..." Potencijalno opasna točka na novom remetinečkom rotoru Otkrili smo potencijalno opasnu točku na izlasku s remetinečkog rotora. Vozači, obratite pažnju!

Požar je izbio oko 21 sat, a nakon dva sata vatrogasci su ga stavili pod nadzor. Cijelu noć je iz skladišta trgovačkog centra sukljao gust dim, a vatra je u potpunosti ugašena tek danas oko 11 sati.

Uz skladišni prostor izgori je dio uredskih prostorija i garderoba te dio krovišta u kojem su se nalazili rashladni uređaji. Ozlijeđenih nije bilo, a materijalna šteta je vrlo velika.

Požar je navodno izbio u Billinoj strojarnici, a u jednom je
trenutku, kako je sinoć izvijestila policija, postojala opasnosti da se proširi na susjedno skladište.

Prvi podaci sinoć su ukazivali da je požar najvjerojatnije uzrokovala iskra u strojarnici, velikoj oko 200 četvornih metara, no više pojedinosti znati će se nakon očevida.