Smiljana Srnec (Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL)
Smiljana Srnec (Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL) Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Nakon gotovo dva mjeseca od pronalaska tijela Jasmine Dominić u škrinji, dozvolu za posjećivanje Smiljane Srnec, koja je osumnjičena za uvojstvo sestre i skrivanje njenog tijela, zatražili su samo suprug Ivica i najstarija kći. Majka Katarina, koja se ipak nije vratila u Njemačku, dozvolu za posjete nije ni zatražila.


Iako se nagađalo da će Katarina Dominić, majka ubijene Jasmine čije je tijelo pronađeno u škrinji i za čije je ubojstvo osumnjičena sestra Smiljana Srnec, nakon sprovoda napustiti Hrvatsku i vratiti se u Njemačku, ona je još uvijek u kući u Palovcu. 

Vezani članci Smiljani Srnec uručili su optužnicu (Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL) - 4 Otkriveni stravični detalji ubojstva koje je zgrozilo Hrvatsku: Izudarala ju je na spavanju i ugurala u škrinju, ali je počinila kobnu pogrešku Smiljana Srnec (Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL) - 1 Podignuta optužnica protiv Smiljane Srnec, sestru pet puta udarila u glavu

Razgovarati s novinarima još uvijek ne želi, tek kaže da joj nije dobro. "Puno je bilo laži i svega, tako da ne želimo ništa više", rekla je majka Katarina za 24sata

Smiljanin suprug Ivica i kći Katarina su na ispitivanju u varaždinskom odvjetništvu odlučili iskoristiti blagodat, odnosno zakonsku mogućnost da ne iskazuju, ako postoji opasnost da bi svojim iskazom mogli sebe ili bliskog srodnika izložiti kaznenom progonu. Isto je navodno učinila i njihova majka Katarina, te zaručnik Smiljanine najstarije kćer David Balent, koji je pronašao tijelo.

Ujak ubijene Jasmine, Drago Sabol, već je ranije izjavljivao da zna cijelu istinu. No, s novinarima i danas nevoljko razgovara. 

"Nemam vam što reći. Ne idem im ni blizu, muka mi je od svega toga", rekao je Drago reporterima 24sata, dodajući da jednom tjedno ode na groblje i zapali svijeću. 

"Ne znam ima li kakvih novosti. Meni ne govore, a i da kažu, ne bih vam mogao reći. Pustit ću policiju da radi svoj posao, neću ništa govoriti dok nisu gotovi, a onda ćemo vidjeti", rekao je Drago Sabol, koji tvrdi da još uvijek nije ispitan u Državnom odvjetništvu te kaže da poziv tek očekuje, piše 24sata