Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ubojstvo Jasmine Dominić

Velika rekonstrukcija zločina u Palovcu: ''Razgrnuo je povrće i shvatio da je ispod ljudsko truplo''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon tjedan dana razgovora s mještanima i poznanicima obitelji ubijene Jasmine iz Palovca, Jutarnji je list napravio rekonstrukciju zločina koji je prestravio Hrvatsku.

Prošle subote su kći Smiljane Srnec, Katarina i njezin zaručnik David odlučili otvoriti škrinju. Smiljane nije bilo kod kuće pa su za to imali savršenu priliku.

Pročitajte i ovo Smiljana Srnec (Foto: Dnevnik.hr) Počinje suđenje Smiljani Srnec Tijelo djevojke u škrinji je bilo gotovo 20 godina: Što znamo o monstruoznom zločinu u Međimurju koji je šokirao Hrvatsku Slika nije dostupna Tijelo u zamrzivaču Otkriveni stravični detalji ubojstva koje je zgrozilo Hrvatsku: Izudarala ju je na spavanju i ugurala u škrinju, ali je počinila kobnu pogrešku

''Pažljivo su je izvukli, tako da je ne isključe iz struje i tek toliko da je mogu otvoriti. Nije išlo lako jer su se gumeni slojevi okvira hladnjaka i poklopca praktički spojili zbog godina tijekom kojih ih nitko nije dirao pa je trebalo truda da se odigne. David je upro, ali nije išlo sve dok nije malo zarezao ispod poklopca, a onda je u tome i uspio. Hladnoća iz škrinje udarila ga je u obraze.

Ispod nataloženog leda ugledao je vrećice s mahunama, graškom i miješanim povrćem koje mu se pod prstima raspadalo od stajanja jer je odavno 'prešlo'. Onda je dodirnuo nogu. Razgrnuo je ostalo povrće i shvatio da je ispod ljudsko truplo. Bilo je u sjedećem položaju, pokriveno ogrtačem i s glavom spuštenom prema naprijed'', piše Jutarnji list.

Navodno je David mobitelom nazvao poznanika koji je radio u policiji, da ga pita što da napravi. Poznanik je potom vijest proslijedio kolegama u Čakovcu koji su vrlo brzo poslali ophodnju i u kući zatekli strašan prizor. Ubrzo je obaviještena i Hitna.

Kad se Smiljana vratila kući, shvatila je da je njezin zločin otkriven, pa je na licu mjesta sve priznala policiji. ''Vmorila sam je! Zatukla. Komadom letve, ne znam koliko puta po glavi. Njoj su dali vse, a meni niš. Ona je imala vse, a ja niš - prozborila je Smiljana ove šokantne riječi pred mnoštvom koje je nepomično stajalo'', piše Jutarnji.

Budući da se tijelo nakon gotovo 19 godina provedeno u ledu nije moglo izvaditi iz zamrzivača, cijela je škrinja odvezena na patologiju Opće bolnice Čakovec. Da se odledi trebalo je tri dana.

Kriminalisti su s tijela uspjeli doći do otisaka prstiju i oni su se poklopili s otiscima prstiju iz identifikacijskog kartona Jasmine Dominić u PU međimurskoj.

Od kad joj je dodijeljen branitelj Smiljana se brani šutnjom.

Jasmina Dominić nestala je u kolovozu 2000. u dobi od nepune 23 godine, ali njezin nestanak formalno je prijavljen 16. kolovoza 2005., kada su se policiji obratili otac i majka te rekli da vlastito dijete nisu čuli niti vidjeli pola desetljeća.

Tijekom istrage o nestanku policija je razgovarala i sa Smiljanom koja je tvrdila da je Jasmina za Uskrs 2001. godine s kolegicom s fakulteta. Prijateljima i poznanicima pričala je da se Jasmina javlja iz inozemstva, čak i da nekada dolazi prenoćiti u kuću s dečkom.

''Smiljana u dva navrata pristaje na poligraf, ali ispitivač zbog njezinih hiperventilirajućih reakcija, tupih pogleda i dubokog disanja mora prekidati ispitivanje. Ostali članovi obitelji - majka Katarina, otac Martin i suprug Ivica - također pristaju na poligraf. Ispitivanje prolaze bez problema i zaključak je da oni nemaju nikakve veze s Jasmininim nestankom, eventualnim saznanjem o kaznenom djelu ili da su na bilo koji način sudjelovali u njezinu nestanku'', piše Jutarnji.

Sve do prošle subote misterij Jasmininog nestanka bio je obavijen velom tajni.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene